Cumartesi , Nisan 20 2024

Kariyerin De Var Farkında Mısın?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından her yıl farklı temalarda kutlanan kariyer günleri etkinliğinin bu yıl 11’incisi ‘Kariyerin de var farkında mısın?’ teması ile düzenlendi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde (FBKM) düzenlenen 11’inci Kariyer Günlerinin konuğu İletişim Uzmanı Bilal Zemin oldu. Kariyer Günleri programı kapsamında ayrıca mezun öğrenci buluşması ve öğrencilerin mezun olduktan sonraki süreçte çalışma imkanı bulabilecekleri İstanbul ve Fethiye’deki bazı özel hastanelerin insan kaynakları departmanları ile sektör öğrenci buluşması düzenlendi. 11’inci Kariyer Günlerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kariyer günlerinin öğrencilere mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, “Öğrendiklerimiz sürekli değişiyor. Kariyer yolculuğunuzda sürekli olarak kendinizi ve deneyimlerinizi gözden geçirin. Şunu asla unutmayın, sizler bu ülke için çok önemli birer değersiniz. Başarı için sihirli bir değneğe ihtiyacınız olmadığını; yapmanız gereken şeyleri, sorumluluklarınızı zamanında ve eksiksiz, sabırla, hevesle hayata geçirebilmek olduğunu unutmayın. Heyecan duyulmayan hiçbir iş başarılamaz. İyi bir kariyer elde etmek istiyorsanız, her şeyden önce analitik düşünmelisiniz ve sabırlı olmalısınız. Analitik düşünce, çok yönlü bakış açısı demektir. Diğer yandan sabır, azim ve kararlılığınız sizi gelecekte hedeflediğiniz noktaya taşıyacaktır” diye konuştu.

İletişim Uzmanı Bilal Zemin ise konuşmasına ‘Burnundan kıl aldırmayan’ adam konulu bir hikaye anlatır ve “Hayat akarken bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olabilir. Bu çözümlere ulaşmak için herkesi dinlemeyi bilmek, herkesin fikirlerine açık olmak önemli bir erdemdir” diyerek ‘Burnundan kıl aldırmayan insanların hayatta her zaman başlarının ağrıyacağını’ söyler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …