Perşembe , Mart 28 2024

Görüş Alışverişinde Bulundular

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Muğla ve Türkiye’nin değişik illerinden kent konseyleri başkan ve temsilcileri görüş alışverişinde bulunmak için Fethiye’de bir araya geldi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan yönetiminde yapılan toplantıda kent konseyleri yönetmelik ve çalışma programları üzerinde duruldu. Birlik Başkanı Ekrem Aslan, “Kent konseylerinin yapısı ve işleyişlerinin tartışılacağı Fethiye bölge toplantımız bir çalıştay havasında geçecektir” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Kent Konseyi öncülüğünde Çalış-Der Ofisi’nde yapılan toplantıya Kent Konseyleri Birlik Başkanı Ekrem Aslan, Gaziantep Kent Konseyi ve Birlik Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı ve Birlik Saymanı Zeynep Arıkan, Çanakkale Kent Konseyi ve Birlik Yürütme Kurulu Üyesi Saim Yavuz, Birlik Basın Danışmanı ÖkkeşÖzekşi, Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan, Genel Sekreter Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, Yürütme Kurulu Üyeleri Bora Sarıca, Mete Ay, Çağatay Aras ve Birol Keski katıldı. Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Datça kent konseyleri temsilcileri de toplantıda yer aldılar.

Çalıştayın açılışında konuşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Ekrem Aslan, “9 yıl önce 58 kent konseyinin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Kent Konseyleri tarafından kabul edilen sonuç bildirgesinde kent konseyleri arasında eşit ortaklık ve dayanışma temelinde sürdürülebilir işbirliğinin gelişmesini hedeflenmiştir. Hemşeri hükümlerini esas alan bir anlayışla kentlerin potansiyelini harekete geçirmeye çalıştık. Ülkemizin tüm kentlerinde iyi yönetimin temel prensiplere bağlı kent konseylerinin birliğine öncülük eden bir işbirliği ağının kurulması sağlanmıştır” dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kuruluş amaç ve felsefesini de anlatan Ekrem Aslan, “Fethiye’deki bu toplantıda bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Toplantı sonunda yeni fikirler edinerek ayrılacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ise yerel seçimlerin ardından geniş katılımlı yönerge çalışması yaptıklarını hatırlatıp, “Her kentin farklı dinamikleri var. Muğla’daki tüm kent konseylerini bu toplantımıza davet ettik. Biz bağımsız olarak harekete geçtik. Ancak bölgedeki bazı belediye başkanları kent konseylerini kendilerine olacaklar diye istemiyor. Biz Fethiye Belediyesi’nin stratejik planı içerisine girdik. Bu dönemde Dalaman’da orman yangını, Fethiye’de körfez kirliliği, İnlice’de MilyonFest sorunları ile karşılaştık. Belediyemizin yapacağı projelerde kent konseyinin görüşünün alınmasını sağladık. Engelsiz ve ekolojik bir kent için hazırlanacak projelerde iç ve dış paydaş konusunda anlaşılabilirlik sağladık. Yönergemizi hazırladık. Burada da her kentin dinamiklerinden faydalanmayı umuyoruz” dedi.

Fethiye Belediye Meclis Üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, “Muğla’ya bağlı kent konseylerinin buluşmasını ve geniş katılımlı bu toplantıyı fikir alışverişi için gerçekleştiriyor ve belediye olarak önemsiyoruz. Belediye Meclis Üyesi olarak sekreteryalık yaptıktan sonra arkadaşlara görevimi devredeceğim” diye konuştu.

Gaziantep Kent Konseyi ve Birlik Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici de kent konseylerinin önemine dikkat çekip, “Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı titiz bir çalışma yapmaktadır. Kent konseyleri mutlaka çalıştırılacaktır. Kendi bölgelerinde stratejik planları hazırlayacaklardır. Burada bazı farklı, içi henüz doldurulmamış yönetmeliklerle ilgili görüş alışverişi yapıp, üst yetkililere tavsiyelerde bulunabiliriz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …