Perşembe , Nisan 25 2024

Geliri Kanserli Hastalar İçin Harcanacak

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan “Yaşam İçin Yarış” temalı ve gelirinin kanserli hastalar için kullanılacak olan etkinliğine destek bekleniyor. Bu yıl 4. Yapılacak olan etkinliklere geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi olmuş etkinlik hedefine ulaşmış, Fethiye Devlet Hastanesinde kanserde erken teşhis için cihaz alınarak bağışlanmıştı.

Fetva’da; Dilek Dinçer başkanlığında düzenlenen toplantıda yapılacak olan aktiviteler görüşüldü.  Fetav Müdürü Dilek Dinçer verdiği bilgide; “Yaşam için Yarış”  Projemizin gelecek dönem etkinliklerini görüşmek üzere bir araya geldik. Komite üyelerimizin enerjileriyle daha büyük başarılara yelken açtık.” dedi.

Dinçer; “Yaşam İçin Yarış” etkinliği, kanser hastalarına destek olmak, kanser teşhis ve tedavisinde toplanan paralarla farkındalık yaratmak için yerli ve yabancı vatandaşların katılımlarıyla Fethiye’de gerçekleşen bir etkinlik olmaktadır.  “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde elde edilen gelir Fethiye ve çevresinde kanserle mücadelede kullanılarak en güzel şekilde değerlendirilmektedir.  Fethiye’ye yerleşmiş olan İngilizlerin Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV)ile birlikte başlatmış olduğu Yaşam İçin Yarış etkinliği, yerli ve yabancı katılımcılarla kanserle mücadelede fark yaratıldığı bir organizasyondur. Fethiye’deki birçok sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yerleşik yabancılar da bu etkinliğe destek vermektedirler. 14 Ekim tarihinde dördüncüsünü düzenleyeceğimiz ekinlikte nelerin yapılacağını görüşmekteyiz. Günümüzün en çok korkulan hastalıklarından olan kanserle mücadelede erken teşhisin önemi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Fethiye Yaşam İçin Yarış etkinliğinden elde edilen gelirle başta Fethiye devlet hastanesi olmak üzere sağlık merkezlerine gastroskopi cihazı ile kanser teşhis ve tedavi cihazları alınmaktadır ve kanser hastalarına umut olan güzel bir organizasyonla gelir sağlanmaktadır. Her yıl yüzlerce insanın katıldığı Yaşam İçin Yarış etkinliğinde amaç kanser hastalarına destek olmak, elde edilen gelirle katkıda bulunmaktır. Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre Türkiye’de her yıl 163 bin civarı kişiye kanser teşhisi konuluyor. Bu da günde 450 hasta demektir. Erken teşhiste tedavinin yüz güldürdüğü kanser hastalığında Yaşam İçin Yarış etkinliğinden elde edilen gelirle kanserle mücadelede adeta fark yaratılıyor. Bu yılki etkinliğimiz ile elde edeceğimiz geliri kanser hastalarının tedavisi için kullanacağız.” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …