Cuma , Nisan 19 2024

Fitre ve Zekatlar Toplanıyor

Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da; fitre  ve zekat toplama faaliyetlerine başladı. Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi  Başkanıve THK genel merkez yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya; bu yılki fitre ve zekâtların Türk Hava Kurumuna bağışlanması konusunda açıklamada bulundu.

Türk Hava Kurumunun 94 yıllık tecrübesiyle çalışmalarına devam ettiğini belirten Mustafa Özkaya  “1925 yılında Büyük Önder Atatürk tarafından temelleri atılan Türk Hava Kurumu, hayırsever ve kadirşinas Milletimizin desteği ile bugünlere geldi. Devlet bütçesinden hiçbir destek  almayan;  halktan aldığını, halkımıza hizmet olarak  geri veren  kurumumuz;  ilk günkü heyecanıyla çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“20 BİN ADET FİTRE VE ZEKAT ZARFINI MUHTARLARIMIZA TESLİM ETTİK”

Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi başkanı Mustafa Özkaya açıklamasında “94 yıldır halkımızın bağışlarıyla faaliyette bulunan ve halktan aldığı bağışları; hizmet olarak ülkemize ve milletimize veren Türk Hava Kurumumuzun fitre ve zekat toplama faaliyetleri başlamıştır. 20 bin adet fitre ve zekat zarfımızı Fethiye ve Seydikemer’deki mahalle muhtarlarımıza teslim ettik. Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan hemşerilerimiz bağlı bulundukları mahalle muhtarlarından fitre ve zekat zarflarını temin ederek, bağışlarını yapabilirler. Ayrıca vatandaşlarımız Paspatur çarşısı eski cami yanındaki kurumumuza gelerek de makbuz mukabilinde bağışlarını yapabilirler. Bu güne kadar fitre ve zekat bağışlarını kurumumuza bağışlayan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“94 YILDIR DEVLETİMİZİN EMRİNDE VE  MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

Gazetemiz muhabirimizin sorularını yanıtlayan THK Fethiye şubesi başkanı Mustafa Özkaya “Halkımızdan aldığını yine halkımıza veren, devletimizin emrinde ve milletimizin hizmetinde olan Türk Hava Kurumu; yangın söndürme uçakları ile yangınların söndürülmesinde, ambulans helikopterleri ve uçakları ile hasta, yaralı taşımakta ve organ naklide dahil olmak üzere  tümacil sağlık hizmetlerini yapmaktadır. Türk Hava Kurumu; ülkemizin ilk ve tek Havacılık ve Uzay Bilimleri İhtisas Üniversitesini kurmuş, geleceğin havacılarını ve  pilotlarını yetiştirmektedir. Türk Hava Kurumu ülkemizin ihtiyaç duyduğu havacılık personelinin yetişmesinde büyük bir öncülük etmektedir. Gençlerimize havacılık ile ilgili model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat gibi tüm havacılık konularında ücretsiz  eğitim ve kurslar vermektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk tarafından kurulan güzide kurumumuza destek veren tüm vatandaşlarımıza Allah razı olsun. Tüm vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin mübarek Ramazanlarını en içten  duygularımlakutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Vatandaşlarımız fitre ve zekat zarfları üzerinde bulunan seri numaralarını alarak yardımlarının kurumumuza ulaşıp ulaşmadığını sorgulayabilirler”  dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …