Çarşamba , Nisan 24 2024

Fethiye’de Seçimler Ne Olacak?

Fethiye’de seçim yaklaştı adaylar her geçen gün çoğalır oldu. Ama tek çoğalmayan her yerel seçim öncesi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın adaylığı ve hangi partiden aday olacağı oluyor.Başkan Saatcı’nın CHP ya da AK Partiye geçeceği konuşulur oldu. Oysaki 4 dönemdir Fethiye belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı, daha yeni İYİ Partiye geçti. Bu konuşmaların sebebi partilerdeki kutuplaşmalar. CHP’de, AK Partide içinde inanılmaz çıkar çatışmasına düşmüş durumdalar. Partisinden istediğini alamayan lobi oluşturarak partisinin gücünü kırmak için provokasyona  başvuruyor. Saatcı’nın ne CHP, nede Ak partiye müracatı yok diye biliyorum.    

“CHP’de AK PARTİ’de KARIŞIK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti ) içinde seçim öncesi aday olma yarışı başlayalı çok oldu. Belediye başkanı adayı olmayacağını anlayanlar maddi , manevi  ve prestij kayıplarım olmasın şeklindeki çalışmalara başladılar. Belediye Başkanlığı olmazsa belediye meclis üyeliği de yeter boyutunda olmak için cazgırlığa başlayarak parti içindeki ateşi körüklemeye başlamışlar bile. CHP ve AK Partide içerisinde gruplaşmalar olmuş bölünmeler yaşanıyor. Bu bölünmeler neticesinde her grubun bir adayı var. Her grup bizim adayımız belirlenmez ise partiye çalışmayız demiyorlar ama açıktan kapalı kapılar arkasından mesaj yolluyorlar. Eğer çalı arkası olmaz ise sosyal medya üzerinden sahte hesaplar ile yönlendirmeler yapılıyor.  Tabi birde bunun il başkanlığı ve genel Merkez boyutu var. İpini koparan genel merkeze gidiyor, kendini dinletecek birini buldu mu akşama kadar esir alıyor yetkiliyi.

“CHP’ye BAKALIM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ne bakalım. Mevcut olarak bakıldığında en çok ismi konuşulan belediye başkan aday adayı Alim Karaca ve Keramettin Yılmaz’ın biliniyor ve görünüyor. Bu iki isim dağda, taşta, köyde, kentte, düğünde, nişanda, cenazede, açılışta vesaire her alanda olmaya çalışan kişiler olarak biliniyor. Hatta Keramettin Yılmaz şimdiden broşür ve kartvizit bastırarak dolaşıyor. Bazen Fethiye Belediye sınırları dışına gittiğini duyuyorum. Bunun yanında Alim Karaca’ya baktığımız da oda Fethiye ve Seydikemer sınırları içerisinde her an görülebilen bir kişi olarak biliniyor. Her kes derdini anlata bildiği sorunun çözüme kavuşması için mücadelesinin mensubu olduğu CHP’nin Büyükşehir Belediyesi ile çözümlemeye çalışıyor. Bunun yanında bir çok işsize iş imkanı sağlattığı da konuşuluyor. Ama bunun dışındaki bazı adayların sadece ayda yılda bir defa toplantıya katılarak seçim yaklaşınca da ben belediye başkanlığına aday olacağım demeleri, bu istekleri karşılık bulmayınca da parti içi muhalefete başlamaları partinin içindeki bölünmeleri getirdiğini duyuyoruz ve görüyoruz. Siyaset emek ister, uğraş ister, çapa ister, para ister, kariyer ister, adap ister, her yerde görünürlük ister, bilgi ister, Birikim ister, karizma ister daha çok şey ister bunun karşılığında sadece bir oy verir oda isterse verir. Kısacası CHP içinde gruplaşmalar bitmediği müddetçe Başkan Saatcı, CHP’ye geliyormuş sözleri bitmez. İnanın seçime girilmesine bir hafta kalsa bile bazılarının Behçet Saatcı, sevdası bitmez CHP ‘de. 4 dönem seçilmiş olan Behçet Saatcı aslına bakarsanız CHP’nin Belediye Başkanıdır. Çünkü en fazla oy aldığı kesim CHP’li seçmendir. Onun partisinin adının değişik olması çok fazla bir şey değiştirmez. Bunun ispatı CHP’nin meclis üyeleri ile Belediye Başkanlığı için aldığı oyların kıyaslaması ile görünür.

“GELELİM AK PARTİYE”

Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti ) içinde de durum farklı değil. Çünkü hastalık bu parti içinde de salgın vaziyette bulunuyor. Çünkü bu partinin içine gelenlerde daha önce başka partide siyaset yaparak gelmesinden dolayı eski alışkanlıklar devam ediyor. Oysa AK Parti kendi içinde çok sesliği sevmeyen bir parti olmasına rağmen sessiz de olsa parti içindeki gruplaşma son zamanlarda iyice gözükür oldu. Eski milletvekili  Ali Boğa döneminde başlayan ve devamı gelen bir durum aldı. Her seçim öncesi başlayan ve seçim kaybedilmesine götüren bu alışkanlıklar şimdiden hissedilir hale geldiğini duyar ve görür olduk. Bura da kimler aday adaylığında çalışma sürdürüyor. AK Parti’nin Fethiye Belediye Başkanı aday adayları olarak kamuoyunda en çok bilinen  Kadir Sarıhan, Onat Akdu, Eski Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı’nın  ve yeni yeni farklı muhalif gruplar ile gündeme taşınmaya çalışan Muhittin Kayabaş, Eski Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser ve Eski İlçe Başkanı Mehmet Tokgöz’ün  isimleri yer buluyor. AK Parti’nin ittifaka gider mi gitmez mi onu ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz. Bu kadar aday adayı ismi gündem deyken yine sözde Ak Parti içerideki muhaliflerin dillendirdiği seçmenin aklını karıştırmak kendi çıkarlarını koruma düşüncesiyle hareket eden kişilerin ve grupların AK partiye Behçet Saatcı geçiyor sözleri ile yapılan dedikodu.İşin özeti herkes kendi çıkarları için partiyi kullanıyor. Seçim sonuçlarına veya tahmin edilmesi konusuna bakıldığında ise Behçet Saatcı hiçbir zaman için mensubu olduğu partinin oyları ile seçilmemiştir. Hep böyle kendi partisine ihanet eden partililerin oylarını alarak seçim kazanmıştır. En çok oy aldığı parti CHP’dir.

“İYİ PARTİDE DURUM NEDİR”

İyi parti yeni kurulmuş ve ilk defa genel seçimlerde seçime girmiştir. Milliyetçi Hareket Partisine küsenler ile CHP içerisindeki bazı kişilerin  oylarını kendi partilerine değil de İyi Partiye vermesiyle gerçekleşmiştir. Ama seçim sonrası İyi Partide yaşananlar seçmeni korkutmuştur. Şimdi gelelim Fethiye semalarına başkan seçim öncesi Genel Başkan Meral Akşener tarafından takılan rozeti atar mı?. Bence atmaz, belediye başkanlığı için aday olacaksa da İYİ Partiden aday olur. Son zamanlardaki söylemleri ile çalışmaları da zaten bunu gösteriyor. Behçet Saatcı, İYİ partiden ihraç edilmediği sürece iyi partili olarak kalır. Aday olma durumuna bakıldığı zamanda geçen seçimde ittifak yaptığı partilere bakarsak yine aynı uygulamaya gidilirse İYİ Partinin adayı Behçet Saatcı’dır. Oy aldığı kesime bakılır ise de zaten CHP’dir. Bu kez gönüldaşları rahatlıkla oy verebilir mi? onu ilerleyen günlerde seçim şartları belirlendiği zaman göreceğiz ve yaşayacağız. Bu yazıyı okuyanlar unutmasın, ilerleyen zaman içerisinde bu yazıyı yaşayacaksınız. Ege Gazetesi olacakları önceden yazan bir gazetedir.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …