Çarşamba , Nisan 24 2024

FETHİYE MERMERİNİ SANATLA BULUŞTURAN SERGİ AÇILDI

 

Mermer üzerine yapılan Fethiye resimlerini konu alan resim sergisi 15 Ağustos Salı günü sanat severlerle buluştu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılan sergiye Oda üyelerinde ve Fethiye halkından çok sayıda katılım oldu. Fethiye resimlerinin Fethiye mermeri üzerine yapılmış olması yönünden dikkat çeken sergi 18 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

Fethiye Bürotime yetkilisi Aziz Çetinkaya’nın katkıları ile hazırlanan Ressam Ahmet Mahmut Dündar ve Ressam Sinem Eser tarafından yapılan resim sergisi 15 Ağustos Salı günü saat 18.30’da açıldı. Sergiye Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Fethiye mermeri üzerine yapılan Fethiye’nin doğal güzelliklerini ve tarihi yerlerini konu alan resimler çok sayıda sanat severi de bir araya getirdi. Sergiye FTSO Başkanı Akif ASrıcan, Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu üyeleri Halit Saraç, Adnan Bakırcı, Ömer Eriz, Ramazan Angay ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, resmin bir emek olduğunu ve bu emeğe saygı duyduklarını belirterek, atık mermerlerin sanata dönüştürüldüğü sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Serginin hazırlanmasına katkı veren Bürotime yetkilisi Aziz Çetinkaya, konuşmasında taşan yapılan sanatın kalıcılığına ve önemine vurgu yaparak “Bedri Rahmi’nin bir koyda taşa yaptığı bir balık figürü bugün o koya adını vermiştir” dedi.

Sergide Ressam Ahmet Mahmut Dündar tarafından canlı performans gösterisi de yapıldı. Dündar, SKYWALK-Fethiye adın ile markalaşan Babadağ Teleferik Projesinin görsellerinde kullanılan Ölüdeniz fotoğrafını sergi sırasında tuvale aktardı. Sergiyi gezmek için gelen konuklar canlı performansa yoğun ilgi göstererek başından sonuna takip etti. Dündar, resmi tamamlayarak FTSO Başkanı Arıcan’a hediye etti.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …