Cumartesi , Nisan 20 2024

Engelli Öğrenciler Üniversitede Resim Yaptı

Engelli Öğrenciler Üniversitede Resim Yaptı

Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen Engelsiz Sanat Projesiyle 11 zihinsel ve bedensel engelli öğrenci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek resim ve boyama yaptılar.

Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik projeler üretmeye devam edeceklerini kaydeden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız için ürettiğimiz projelerle, onların kaybettikleri özgüvenlerini geri kazanmalarını ve sosyal hayatın içerisinde tekrar kendilerine yer bulmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına, engelsiz bir şekilde devam etmeleri, hayatın içine karışmaları için pek çok çalışma yapıyor, yeni projeler üretiyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın herhangi bir engelle karşılaşmasını önlemek” diye konuştu.
Proje ile ilgili bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Abdullah Cem Özal, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamındaki proje ile geleceğin öğretmen adayları, akademisyen adayları olan öğrencilerin engelli çocuklarla bir araya gelerek onlarla iletişimlerini daha da güçlendirdiklerini ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …