Cumartesi , Nisan 20 2024

BAŞKAN ÇIRALI, TAM KAPANMADA MAĞDUR OLAN İŞLETMELERE HİBE DESTEĞİ İSTEDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara ve Ege Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Marmara ile Ege’den oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kapalı işletmelere hibe desteği verilmesi gerekliliğini dile getirirken, elektrik, su vb. fatura ile kurum ve banka ödemelerinin ertelenmesi istedi. Konaklama, turizm ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunları Hisarcıklıoğlu’na anlatan Başkan Çıralı, konaklama tesislerine yabancı turistleri taşıyan turizm acentelerine de muafiyet verilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Koronavirüs salgın sürecinde ekonominin çarklarının dönmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Hisarcıklıoğlu, geçen 28 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Pandemi sürecinde TOBB tarafından yapılan girişimler ve gerçekleştirilen projelere ilişkin kısa bir sunum yapan Hisarcıklıoğlu, daha sonra oda ve borsa başkanlarına söz vererek taleplerini dinledi ve notlar aldı.

Başkan Çıralı, “SGK, vergi ve kredi ödemeleri ertelensin” 

Toplantıda konaklama, turizm ve inşaat sektöründe yaşanan sorunları gündeme getiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, koronavirüs salgını nedeniyle ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek ekonomik etkilerin azaltılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. 17 gün devam edecek tam kapanma tedbirleri kapsamında birçok sektörün faaliyetlerine ara verdiğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu süreçte KDV, SGK, elektrik, su gibi faturalar ile SGK, vergi ve diğer kurum ödemelerinin en az 20 gün faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini belirtti ve Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

“Tüm yasaklarda kapalı sektörler desteklenmeli”

Tam kapanma tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan restoran, tekstil, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya,  elektronik ürünler, beyaz eşya, klima, kırtasiye, otomotiv ürünleri ve perakende ticareti sektörlerine hibe desteği beklediklerini aktaran Başkan Çıralı, “KOSGEB destekleri çıktı fakat imalat/üretim sektörlerini kapsıyor. Tüm yasaklarda kapalı olan sektörler desteklerden yaralanamıyor. Bu üyelerimizin de unutulmamasını ve desteklenmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde konaklama tesislerine yabancı turistleri taşıyan turizm acentelerinin de zorluklar yaşadığını ifade eden Çıralı, seyahat acentelerine de muafiyet verilmesi gerektiği konusunu Hisarcıklıoğlu’na iletti. Ayrıca Başkan Çıralı, dünyaca ünlü koylar ve turistik bölgelerdeki yapılaşmanın durdurulmasına yönelik TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …