Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçimi, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ise, Kent Konseyi zorunlu meclislerinden olan Kadın Meclisi’ne gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, katılımcılara seçimin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verdi.  Seçim yöntemi ile ilgili olarak ilk önce meclis başkanın seçileceğini akabinde 7 kişiden oluşan yürütme seçildi.

Seçim öncesi katılımcılara bilgi veren Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı yaptığı konuşmada,  “Kadın Meclisi’nin, kadınların toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması, kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi, kadın bakış açısıyla politikalar oluşturulması, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi konularında çok önemlidir” dedi. Kadınlara karşı yapılan her türlü ayrımcılığa ve aile içi şiddete karşı güç birliği yapılması gerektiğini vurgulayan Hoşafçı, “Kadınların sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkılarak, çözüm önerileri ve projeler üretilmesi, bu önerilerin ve projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunulması ve genelde yerel hizmetlerin yürütülmesinde daha çok sorumluluk üstlenilmesi gibi çok yönlü ve geniş kapsamlı hedefleri ve bunların gerçekleştirilmesine yönelik işlevleri bulunmaktadır” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ise, Kent Konseyi zorunlu meclislerinden olan Kadın Meclisi’ne gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, katılımcılara seçimin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verdi.  Seçim yöntemi ile ilgili olarak ilk önce meclis başkanın seçileceğini akabinde 7 kişiden oluşan yürütme seçildi. Başkan seçimi ve yürütme kurulu için adayların kendilerini tanıtmasının ardından oylama yapılarak, oy birliğiyle seçimin açık oylama olmasına karar verildi.

Adaylar sırası ile isimlerini söyleyerek kendilerini tanıttılar.

Toplamda 205 kişinin oy kullandığı seçimde, 1 tane geçersiz oy kullanıldı. Dilek Sağesen 80, Seval Kurnaz 51, Deniz Şarlak 45, Didem Demir 27, Zehra Dulkadir 1 oy aldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seçilen Dilek Sağesen yaptığı konuşmasında, “Kadınlar birlikte daha güçlü. Ayrışmadan birlikte yürüyeceğiz, hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecek” dedi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusuna vurgu yaparak, eğitim ve sosyal anlamda kadınları teşvik eden politikalar için çalışacaklarını, kadın şiddetine dikkat çeken farkındalık çalışmaları yapacağını, kapsayıcılık ve dayanışma odaklı olarak sinema, konser gibi etkinliklerle de tüm çalışmaları destekleyip, kadının kendini özgürce ifade ettiği kadın dostu kenti hep birlikte yaratacaklarını dile getirdi.

Başkan seçiminin ardından 7 kişilik yürütme kurulu üye seçimine geçildi. Açık oylama yapılan seçimde Adaylar;

Daha önce Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisinde seçilen ancak dağılım nedeni ile gönüllü çekilen Kader Koca, genel kurulda oy birliği ile seçilen ilk aday oldu. Suna Kumyol genel kurulda itirazsız olarak yüksek oy alması ile sayıma gerek kalmadan seçilen ikinci kişi oldu. Sırası ile Fatma Gül Evren 83, Dilek Aykut 69, Didem Demir 68, Zerrin Güngör 67, Makbule Beler 63 oy ile seçilen adaylar oldu. Diğer adaylar, Mihriban Arslan 25, Sevinç Ekiz 59,Halime Karagöz 26,Filiz Topçu 59,Gülseren Öziş 29, Nalan Yılmaz 34, Gülümser Oymak 31, Seval Kurnaz 53, Sabiha Arıcan 17, Şerife Dikmen 17, Ülker Cunda 30, Şeniz Alkan Kendir 47, Mehtap Çakmak 20, Nermin Çaylı 19, Gülşen Bostancı 21, Ayşe Coşkun 45, Aylin Özyurt 23, Ayla Tuncer 15 oy aldı.

Seçimlerin tamamlanması ardından Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan yeni seçilen Kadın Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerine süreçle ilgili bilgiler verdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …