Perşembe , Nisan 18 2024

90 KAMYON MOLOZ VE ÇÖP TOPLANDI

 

Fethiye Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonu ile yapılan temizlik çalışmasında 90 kamyon moloz ve çöp toplandı.Çırpı Mevkiinde yapılan çalışmaya 70 temizlik işçisi katılırken,Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Albayrak, artık belli noktalara fotokapan kuracaklarını ve böylelikle moloz döken kişileri kısa sürede tespit edeceklerini söyledi.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri Esenköy Mahallesi Çırpı Mevkiinde çevre temizliği çalışması yaptı. Mesire alanlarında yapılan çalışmaya 70 personel katılırken, 90 kamyon çöp ve moloz toplandı. Jeep Safari turları ile bölgeden geçen yerli ve yabancı turistlerin şaşkın bakışları önünde yapılan çalışma hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Albayrak, mesire alanlarına ve ormanlık alanlara fotokapan sistemi kuracaklarını ve böylelikle moloz veya çöp döken kişileri anında tespit edeceklerini söyledi. 20-30 TL döküm parası vermekten kaçan kişilerin buralara çöp veya moloz döktüklerini söyleyen Albayrak, “Çırpı’da mesire alanı olan ormanlık alandaki toplumumuzun duyarsız vatandaşların kirletmiş olduğu çöp malzemelerinin atılmış olduğu alanı temizleme girişiminde bulunduk. Çünkü burası çok kötü bir hal almıştı. Doğal alanlar kirletiliyor. Biz toplumsal bir ayıbın temizlendiği bir yerdeyiz. Bu bizim toplumsal bir ayıbımız. Çok yakınımızda çöp döküm sahası varken, oraya götürmeyip bu ormanlık alana çöp bırakmaları, dökmeleri sonucunda bizler bu işleri yapmak zorunda kalıyoruz. Artık biz kirletilen alanları temizlemek değil de şehir merkezlerinde daha iyi hizmetler vermek istiyoruz. Ama maalesef duyarsız vatandaşların, kendini bilmez insanların bu alanları kirletmesi sonucu bu tarz çalışmalar yapmak zorundayız. İstiyoruz ki, artık ormanlık alanlar kirletilmesin. Bizler her daim buralara yetişemiyoruz. Onun için de fotokapan denilen yeni bir cihazla bu ormanlık alanların daha kontrollü olması ve buraya çöpleri döken insanların kimler olduğunu tespit edebilmek adına plakalarının kaydedilmesi anlamında bu cihazlar yerleştirilecek. Bu konuyu da basın aracılığı ile duyurmak istiyorum. Artık bilsinler. 25-30 TL’lik döküm ücretinden kaçarken ceza yedikten sonra 280 TL’den başlayan 3 bin 800’lere doğru çıkan cezalara maruz kalacaklarını bilsinler. Buradan onlara rica ediyorum. Değirmen başındaki hafriyat alanına veya Çırpı’daki çöp döküm yerine döksünler. Aksi taktirde ceza yaptırımlarına maruz kalacaklar. Bugün burada yaklaşık 60 kişi ile bu alanı temizlemeye çalışıyoruz. Neredeyse 100 kamyon malzeme çıktı. Hala çıkmaya devam ediyor. Buradaki çöpleri toplarken geri dönüşüm malzemelerini ve karton olanları ayırıyoruz. Geri dönüşüm tesislerimize göndereceğiz” diye konuştu.

Temizlik çalışmasına 70 kişilik bir personelin katıldığını söyleyen Mahmut Albayrak, “Orman İşletme’den 15 kişilik bir personel var. Yaklaşık 40-45 civarında da temizlik personelimiz var. 10 personel de geri dönüşüm firmamızdan geldi. Toplamda bizler ile birlikte 70 kişilik bir ekiple bugün buradayız. Bugün gün boyu temizlik yapacağız. Bitirebildiğimiz yere kadar. Tabi ki diğer işlerimizde var. Bugün 5 kamyon bir iş makinesi ile buradayız. Bizim bu temizlememiz ile bitmeyecektir. Çünkü artık alışılagelmiş bir durum var. Biz temizliyoruz, yakın bir zamanda tekrar kirleniyor. Şunu da özellikle vatandaşlarımızdan istiyorum. Bir fotoğraf ile döken kişilerin plakalarını bize gönderseler, biz bunların cezai yaptırımlarını yaparız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …