Cumartesi , Nisan 20 2024

10 Bin 817 Öğrenciye Dağıtılacak

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği, ‘Öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtımı’ bu yıl Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu’nda başladı. Dağıtım programına,  Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven ile katılırken, Çocuk Diş Hekimi Dr. Fethiye Gökçe Gençay, öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgiler aktardı. Hafta boyunca 10 bin 817 öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtılacak.

Fethiye Belediyesi, ilçedeki ana sınıflar ile 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine diş fırçası ve macun dağıtımı yapıyor. Fethiye merkez, 6 belde ve 20 köydeki 46 okulda 10 bin 817 öğrenciye ulaşacak dağıtımlar Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu’ndan başladı.

Fethiye Belediyesi’nin bu geleneği uzun zamandır sürdürdüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, 41 mahalledeki tüm ilkokullara dağıtım yapılacağını belirterek, Diş Hekimi Fethiye Gökçe Gençay’a da teşekkür etti.

ÇOCUK DİŞ DOKTORU BİLGİLER AKTARDI

Minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatan ve diş fırçalama hakkında bilgiler veren Diş Hekimi Dr. Fethiye Gökçe Gençay da, “Amacına ulaşan, çok güzel ve başarılı bir çalışma. Her belediyenin örnek alıp yapması gereken bir proje”  diyerek miniklere nasıl diş fırçalanacağını anlattı. Dr. Gökçe, “Bir dişi üç defa fırçalıyoruz. Hem yanak kısmından hem üstünden hem de dile bakan kısımdan olmak üzere üç kez.  Günde zorunlu en az iki kez dişlerimizi fırçalıyoruz. Sabah kalktığımızda ve akşam yatarken. Ama bu sayı en az iki. Öğle yemeğinden sonra da dişlerinizi fırçalayabilirsiniz” diye konuştu.

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu yönetimi, ağız ve diş sağlığı dolayısıyla bilgilendirme ve diş fırçası ile diş macunu dağıtımından dolayı Fethiye Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …