Çarşamba , Nisan 24 2024

KARABEL TÜNELİ 2018’İN SONUNDA HAZIR HALE GELECEK

Yaklaşık 300 milyon’luk bir yatırım olan Karabel tünelinde çalışmalar hızla devam ederken vatandaşlar da tünelin biteceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Seydikemer’i Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Ankara ve İstanbul gibi merkezlere bağlayan en önemli karayolu olan Yayla Yolu üzerinde açılacak Karabel Tüneli’nde çalışmalar hızlandı.  1300 rakımlı Karabel Geçidi’nin her iki tarafında da çalışmalar başladı. Karayolları tarafından yapılan ve ücretsiz olacak Karabel Tüneli açılınca özellikle kış aylarında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlanacak. Havanın karlı ve sisli olduğu günlerde Karabel Geçidi’nde trafik akışında büyük sıkıntılar yaşanmasının yanında tünelin açılmasıyla önemli miktarda  zaman ve yakıt tasarrufu da sağlanacak. Tünelin her iki tarafına da şantiyeler kurularak çevre düzenlemesi yapımı başladı.

Karabel tünelinde çalışmalar devam ederken  Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tünel inşaatı çalışmalarını yerinde görmek üzere Karabel’e gittiler.

Karabel tünel inşaatı çalışmalarını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi alan Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz çalışanlara kolay gelsin diyerek yapılacak olan tünel inşaatı hakkında bilgiler aldılar. Tünel inşaatı çalışma alanında konuşan Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş ; Seydikemer’i Antalya ve İç Anadolu’ya bağlayan Yayla Yolu’nda duble yol ve Karabel Tüneli ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek Karabel Tüneli’nin ücretsiz olacağını söyledi.

HÜKÜMETİMİZ SEYDİKEMER’E HİZMET EDİYOR

Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş :  Karadeniz’de, Türkiye’nin başka yerlerinde gördüğümüz tünel projesi bir hayaldi ama artık Karabel’de de gerçekleşiyor. Seydikemer – Söğüt karayolunun en zor kısmı tünelle geçilecek. 3343 metre ve 3380 metre İki tane tüpten oluşacak. 2018’in Aralık ayı gibi en geç 2019 un başında  bitirilmesi planlanıyor. Bundan sonra Seki’ye yaylaya gitmek, Antalya’ya gitmek daha kolay olacak. Hükümetimiz Seydikemer’e, Muğla’mıza hizmet etmeye devam ediyor. Milletvekillerimiz Hasan Özyer’e ve Nihat Öztürk’e teşekkür ediyorum. Seydikemer de İnşallah daha güzel işler olacak.Dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise yaptı açıklama da: Biliyorsunuz tüneller kolay iş değildir.  Bir zamanlar Göcek tüneli hayaldi. Her seçimden seçime her parti yaptırıyordu. Ama AK Parti iktidara geldikten sonra yollar, virajlar, geçiliyor tünellerle. Tünel ülkemiz için, partimiz, hükümetimiz için kolay oldu. Karabelde de tünel için çalışmaya başladı firmamız. Bunun yanında yol inşaatını da aynı firma almış. Tünelin bitimi için 2018 diyorlar, gecikmesiyle ben 2019 diyorum. İnşallah bu bölge için hayırlı olur. Başta Bakanımız, milletvekillerimiz, İl başkanımız, ilçe başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bölge için hayırlı olmasını temenni ediyorum.Dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …