Cuma , Nisan 19 2024

İstihdam Seferberliği Başlatıldı

İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı ve 9. Sektörel Ekonomi Şurası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un iştirakleriyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı. Odalar ve Borsalar camiasından geniş katılımla yapılan toplantılara Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, istihdam seferberliği hakkında bilgi verdi. İstihdam seferberliği 2019 kapsamında işverenlerin, Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca SGK priminin ve verginin yanı sıra ücret de ödemeyeceğini, devamındaki 9 ay boyunca SGK primleri ve vergilerin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı. İstihdam seferberliği başlatılması konusuna Bakan Selçuk ve Bakan Albayrak ile bir araya gelip çalıştıklarını ifade ederek, iki bakanın olumlu yaklaşımlarıyla teşviklerin tasarlandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:  “Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına yönelik ilk adımı atıyor, kampanyayı başlatıyoruz. Sloganımız ‘Burası Türkiye Burada İş Var’. TOBB, sektör meclislerimiz ve odalar-borsalar olarak bu kampanyayı 81 ilde ve 160 ilçede en yaygın şekilde tanıtacak ve en geniş katılımın sağlanması için çalışacağız. Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum, Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam kampanyasına katılın, bu tarihi desteklerden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik. Kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.”

KOBİ’LER İÇİN YENİ PAKET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da birçok platformda ülkenin içinden geçtiği ekonomik sürecin KOBİ’lere, sanayicilere ve esnafa olan etkilerini azaltmak için atılacak adımları görüştüklerini, çeşitli paketler açıkladıklarını hatırlatarak, KOBİ’ler için yeni paket hazırlığında olduklarını ve bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Bakan, “Nisandan sonra çok daha güçlü bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak” dedi. Bakan Albayrak, “Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanımızın da katıldığı şura vesilesiyle ifade edildiği gibi 2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …