Cuma , Nisan 19 2024

Foça’da Çalışmalar Sürüyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın ADM şirketi yöneticileri ile görüşmeleri sonucunda Fethiye’nin birçok noktasında elektrik hatları yeraltına alma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda çalışmalar Tuzla Mahallesi’nin ardından Foça Mahallesi’nde devam ediyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ ekipleri, Fethiye Belediyesi ile ortak çalışma neticesinde; Foça’da içme suyu borularını yeni nesil polietilen borularla değiştirilecek. Alt yapı çalışmaları sonrası Fethiye Belediyesi uzun yıllardır yenilenmeyen parkeleri yenileriyle kaplayacak.

Fethiye Belediyesi – ADM işbirliğinde gerçekleşen elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla ilgili projelere Tuzla Mahallesi’nden start verilmişti. Bu kapsamda ilk etapta Tuzla Mahallesi Kameraman Ali Uğur Caddesi – Adnan Menderes Bulvarı –İnönü Bulvarı ve Mustafa Kemal Bulvarı arasında kalan bölgedeki alanda 600. sokakta elektrik hatları yer altına alındı.

ÇALIŞMALAR TUZLA’NIN ARDINDAN FOÇA’DA

ADM – Belediye işbirliğindeki çalışmaların ikinci etabı olan Foça Mahallesi’nde ise, Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nın etrafındaki cadde ve sokaklarda çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında Foça’nın birçok sokağında elektrik hatları yer altına hızlı bir şekilde alınıyor.

İlerleyen süreçte de, koordineli bir şekilde çalışmalara devam edileceği, Fethiye’nin birçok

bölgesinde elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmaların yapılacağı öğrenildi.

POLİETİLEN BORULARLA DEĞİŞTİRİLECEK

Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi’nin ortak çalışmalarından bir tanesi de Foça’da gerçekleşecek. MUSKi ekipleri yıllardır değiştirilmeyen asbest boruları yeni nesil olan polietilen borularla değiştirecek. Daha temiz bir içme suyunun Fethiye halkına sunulması için ortak çalışma yürüten Fethiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’nin birçok bölgesinde halen eski durumda olan boruları yenileyecek. Fethiye Belediyesi alt yapı çalışmalarının ardından parke çalışmasına başlayacak.

KARACA, “BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ADM ile 5 yıllık süreçte beraber hareket edeceklerini belirterek, “Elektrik direkleri Türkiye’nin hatta Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden birisi olan Fethiye’de çirkin görüntülere yol açmaktadır. Biz bu görüntüleri ortadan kaldıralım dedik. ADM’deki arkadaşlar ile sağ olsun Fethiye’ye geldiler, ağırladık. Kendilerinin hassasiyetlerine ve ilgilerine çok teşekkür ediyorum. 5 yıl içerisinde Fethiye birçok bölgesinde bu çirkin görüntülerden kurtulacak. Çalışmalar Tuzla Mahallesi’nden başladı. An itibariyle Foça’da devam ediyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız da sürüyor. Bu kapsamda da Foça’da içme suyu hatları yeni nesil polietilen borularla değişecek. Fethiye Belediyesi olarak bizler de bu yollarda parke çalışması yapacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …