Perşembe , Mart 28 2024

Ulaşımda Yaşanan Sıkıntıları İlettiler

Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun ve bölgedeki işletmeciler, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret ederek, mahalle içerisinden Kabak Koyuna kadar ulaşımda yaşanan sıkıntıları ilettiler. Kaymakam Eyüp Fırat’a teşekkür eden muhtar Karaburun, “Ne zaman bir ihtiyacımız, talebimiz olsa bizi boş çevirmiyor ve yardımcı oluyor. Bu anlamda kendisine şahsım ve mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun ve Faralya Köyü Doğasını, Kültürünü Yaşatma ve Doğa Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Recep Karadağ, bölgedeki bazı turizm işletmecileri ile birlikte Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret ettiler. Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından ziyaret ile ilgili kısa değerlendirmede bulunan Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, “Bilindiği üzere mahallemizde dünyaca ünlü Kabak Koyu var. Bu koy yılda binlerce yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Burada bizim bir sorunumuz var idi. Bu sorunumuzu da Kaymakamımıza iletmek üzere ziyarette bulunduk. Burada sıkıntımız, Ölüdeniz dolmuşları yolcuları mahallemizin içerisindeki son durağa kadar getiriyorlar. Sonrasında bölgeye gelen tatilciler mahallemizden Kabak Koyuna ulaşımda sıkıntılar çekiyor. Çünkü koya giden yolun büyük bölümü özel mülkiyet. Daha önce belirli tarife karşılığında mahallemizden koya jeeplerle taşımacılık yapılıyordu. Bu uygulama geçen sene kaldırılmıştı ve ortaya ciddi sıkıntılar çıkmış ve mağduriyetler yaşanmıştı. Eski uygulamanın tekrar yapılması için Kaymakamımıza görüşlerimizi aktardık. Sağ olsun o da bizi dikkate aldı. Hemen konu ile ilgilenmeye başladı. Ne zaman bir ihtiyacımız, talebimiz olsa bizi boş çevirmiyor ve yardımcı oluyor. Bu anlamda kendisine şahsım ve mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …