Cuma , Nisan 19 2024

Şükür Yemeğine Yoğun Katılım

Seydikemer’e bağlı Yayla Ceylan Mahallesinde bu yıl 6.’sı yapılan Geleneksel Şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. Yayla Ceylan Muhtarı Erdoğan Kiraz katılımın oldukça yoğun olduğunu belirterek; “Katılım oldukça fazla oldu. Buda bizleri memnun etti” dedi.

Yayla Ceylan Mahallesinin Üçpınar Kaynak Suyunda vatandaşların yıllardır sürdürdüğü şükür yemeği geleneği bu yıl da binlerce kişiyi ağırladı. Çeşitli yemeklin pişirildiği ve 12 küçükbaş hayvanın kesildiği şükür yemeğine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkan Yardımcısı Halime Karagöz, CHP Fethiye Eski İlçe Başkanı Mehmet Demir katıldı.  Şükür Yemeğine din görevlileri de katılarak ilahi, kaside ve mevlidi şerif ile kuran tilavetinde bulundu.

Yayla Ceylan Muhtarı Erdoğan Kiraz ve azaları ile şükür yemeğinde gönüllü görev alan köylülerin misafirlerle yakından ilgilendiği şükür yemeğine yoğun ilgi oldu. Yayla Ceylan Muhtarı Erdoğan Kiraz katılımın oldukça yoğun olduğunu belirterek; “Bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz Şükür Yemeğine halkımız iştirak etti. Allah hayırlısını gösterir, ileride de devam etmeyi nasip eder. Yemeğimizin amacı, mahsullerimizin bol olması, birlik beraberlik içerisinde yaşamamız, her türlü afetten korunmasıdır. Yaz aylarında 8 bin vatandaşımız burada oluyor, kış aylarında ise 2 bine düşüyor. Geçen yıl bir arkadaşımız bu şükür yemeğini üstlenmişti. Bu yıl ise Nadir Kıvrak arkadaşımız ve birkaç kişinin yardımlarıyla gerçekleştirdik. İleriki yıllarda da bu etkinliğimizi devam ettireceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …