Cumartesi , Nisan 20 2024

Simit Fiyatlarında Belirsizlik

 

Fethiye’de simit fiyatlarındaki belirsizlik vatandaşları üzüyor. Kimi simidi 1 TL’den satarken, kimi de 1,25 TL’den satıyor. Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu konuda herhangi bir fiyat ayarlaması yapmamasına rağmen pek çok köşede ve unlu mamul satıcılarında simit 1,25 TL’den satılıyor.

Vatandaşlar zam isteğine henüz resmi bir şekilde fiyat artışı verilmemesine rağmen zamlı satışlara tepki gösteriyor.Fethiye’de pek çok noktada 100 gram simit 1,25 TL’den satılırken; simidin 100 gramının 90 kuruştan satılması gerektiği ifade edildi. Fethiye’de bazı noktalarda 100 gram simit 1 TL, bazı noktalarda da yine 100 gram simit 1,25 TL’den satılıyor. Vatandaşlar Fethiye’de iki farklı fiyata simit satıldığına dikkat çekerek; ”Zam kararını kim verdi bilmiyoruz. Ancak Fethiye Belediyesi Zabıta yetkilileri mutlaka denetleme yapmalıdır. Hemen her köşede değişik fiyatta simit satılıyor. Vatandaşlar satıcılar ile fiyatın yüksekliğinden tartışıyor. Bu belirsizliğin kısa sürede giderilmesi gerekir” diye konuştular.

Bir simit satıcısı ise 1 TL’den simit sattığını belirtip; ”Fiyatta değişikliğimiz yok. Ancak bazı noktalarda değişik fiyattan satışların olduğunu duyuyoruz” diye konuştu.

Fethiye’deki simit üreticilerinin Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 100 gram simidin 1,25 TL olması için müracaat ettiği ve bu müracaatın Muğla Üst Birlik yetkililerine gönderildiği ancak olumlu bir cevabın henüz gelmediği öğrenildi. Fiyat ayarlamasının yapılmamasına rağmen bazı fırıncı ve simitçilerin 1,25 TL’den simit satmaları ise eleştirilip tepki ile karşılanıyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …