Perşembe , Eylül 28 2023

SES Üyeleri, Devlet Hastanesi’nde De İş Bıraktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları, Türk Tabipler Birliği’nin öncülüğünde, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak iş bırakırken; Fethiye’de de Devlet Hastanesi çalışanları haklarının iyileştirilmesi için iş bırakıp greve gittiler.

İktidarın savunduğu ve uyguladığı sağlık sisteminin yürütülmesinin artık imkansız hale geldiğini ileri süren sağlık çalışanları, Fethiye Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, hak ve taleplerini dile getirip greve gittiler.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde yapılan iş bırakma eyleminde ortak basın açıklaması Muğla Tabip Odası üyesi Dr. Hasan Murat Ayten tarafından okundu. Ayten, başlattıkları bu G(ö)REV’in sağlık çalışanlarının emeğine, geleceğine ve halkın sağlık hakkına sahip çıktıklarını gösteren bir uyarı olduğuna dikkat çekti.

Artık toplumun, sağlık çalışanların çığlığına kulak verilmesi gerektiğinin de belirten Dr. Hasan Murat Ayten, “İktidar bilmelidir ki hekimlerin, sağlık çalışanlarının, emekçilerin söyleyecek sözü, sağlık sistemini değiştirecek gücü vardır. İktidar bilmelidir ki; taleplerimiz kabul edilmediği, sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla Meclis’e getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

“TRAJİK BİR KOMEDİDİR”

Dr. Hasan Murat Ayten, “1 Aralık 2021’de torba yasaya eklenen bir madde ile sağlık emekçilerinden sadece emekli hekim ve diş hekimleri ile bazı hekimlerin sabit ek ödemelerine zam yapılması kararı sahnelenen bir trajik komedyadır. “TTB’nin ve SES ‘in yıllarca yürüttüğü mücadelenin sonucu elde edilen bu kazanım önemlidir. Ancak Hekimlere uygulanacağı ifade edilen maaş artışları; mevcut ekonomik kriz, hayat pahalılığı içinde mesleğin niteliği ve iş riski hesaplandığında yetersizdir dedik. Verilen sözlerin takipçisi olacağımızı. ” söyledik. “Sağlık ekip işidir” diyerek bu zammın tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin maaşlarına yansıtılması için eylem ve etkinlikler yaptık. Bu amaçla hazırlayıp gönderdiğimiz yasa teklifini TBMM gündemine taşımayı başarmıştık. Tartışmalı TBMM görüşmelerinin ertelenmesi ve verilen zamların geri çekileceği açığa çıkınca 6 Aralık 2021 tarihinde uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Sonuç olarak yasa tasarısı TBMM’ye getirildiği gibi hızla geri çekilmiştir. İktidarın savunduğu ve uyguladığı sağlık sistemi toplumun sağlığı için artık önemli bir risk halini almış; bu sistemin yürütülmesi olanaksızlaşmıştır. Toplumun sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır. Gün dayanışmanın, birbirimize, mesleklerimizin taşıdığı güce güvenmenin; yaşam ve sağlık haklarımızı savunmanın ve geliştirmenin günüdür.  Emeğimiz üzerinden kendini var eden, sömürenlere dur demenin “Biz birlikte güçlüyüz”ü göstermenin günüdür. Bu mücadele sadece hekimler, sağlık emekçileri için değil; tüm toplum için, hepimiz için verilmektedir. Pandemi dönemi boyunca desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz topluma da çağrımızdır: Sağlık çalışanlarının çığlığına kulak verin. Mücadelemiz siz hastalarımızın sağlığa erişim hakkı ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmeniz içindir. Sesimizi duyun ve acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gelmeyerek eylemlerimize destek verin. Bu uyarı G(ö)REVi; Toplumun “Sağlık Hakkı” içindir” şeklinde konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

CHP’li Kadınlardan “Ücretsiz Öğün” Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları  tarafından okullarda ücretsiz öğün verilmemesine ilişkin bir açıklama yapıldı. …