Perşembe , Mart 28 2024

LGS Fethiye Şampiyonu Şehit Feramil’den

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye ilçe 1.si 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencisi Yurdagül YAYCI oldu. Okul müdürü Gökhan Ocak” Çok büyük gayret gösteren öğrencimizi, fedakarca çalışan öğretmenlerimizi ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailemizi canı gönülden kutluyorum”dedi.

LGS sonuçlarına göre Fethiye ilçe birincisi Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencisi Yurdagül YAYCI olduğu bildirildi. Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu Müdürü Gökhan OCAK LGS sonuçlarına göre büyük bir gurur yaşadıklarını ifade ederek “ Okulumuzun her yıl artan başarısına bu yıl yeni bir başarı daha ekleyerek ilçe 1.si çıkardık. Öğrencimiz Yurdagül Türkiye Şampiyonluğunu Türkçe dersinden yaptığı 1 yanlışla kaçırdı. Bu anlamda aslında buruk bir sevinç yaşıyoruz.”dedi.

20 ÖĞRENCİMİZ FEN LİSELERİNE YERLEŞECEK

Ocak ”Bu yıl LGS sonuçlarına göre 20 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşecek yüzdelikte puan aldı. Öğrencimiz Yurdagül’ün de Fethiye Belediye Fen Lisesi’ni tercih etmesini istiyorduk. Ancak öğrencimizin velisi ilk tercih olarak Galatasaray Lisesi’ni düşündüklerini belirtti. 5-16 Temmuz tarihleri arası öğrencilerimizin okul tercihleri yapılacak. Bu tarihlerde okul tercih komisyonumuz öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olacaklar. Bu yıl her alanda olduğu gibi eğitim alanında da pandemiden dolayı çok büyük zorluklar yaşadık. Okullarımızdan, öğrencilerimizden uzak kaldık. 2021-2022 eğitim öğretim yılında okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle yüz yüze eğitime başlamayı ümit ediyoruz. Bunun için de lütfen herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirsin. Pandemi kurallarına uyalım. Okulumuzda yaz tatili boyunca 8. sınıfa geçen öğrencilerimiz için Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile tüm öğrencilerimiz için Bakanlığımızın yeni uygulamaya koyduğu Telafide Ben de Varım etkinlikleri devam edecek. Başarımızın mimarı deneyimli ve dinamik öğretmen kadromuzla her yıl öğrencilerimize daha büyük başarılar kazandırmayı hedefliyor, onlar için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimize yaz tatili boyunca bol bol kitap okumalarını, dinlenmelerini , gezmelerini ve eğlenmelerini tavsiye ediyorum. Mecburen çok fazla meşgul oldukları dijital ortamdan da biraz uzak durmalarını öneriyorum. Tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …