Cumartesi , Nisan 20 2024

 Kadın Sığınma Evi İçin Dilekçeler Tamam…

                           Kadın Sığınma Evi İçin Dilekçeler Tamam…

-Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu “Erkek Şiddetini Önlemede Kadınların Yasal Hakları Projesi” kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediyesi Başkanı Bahattin Gümüş’ü ziyaret etti.

-Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu:

‘’Kadın Sığınma Evi için dilekçelerimizi verdik’’

 

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu “Erkek Şiddetini Önlemede Kadınların Yasal Hakları Projesi” kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediyesi Başkanı Bahattin Gümüş’ü ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Avukat Sevinç Göcügenci, Komisyon Başkan Yardımcısı  Avukat Fatma Gül Evren, Komisyon Üyeleri Hayal Özenç, Nebahat Şahin, Müge Kızılırmak ve Evrim İnan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapılması istenilen kadın sığınma evleri için Bahattin Gümüş ile görüştü.

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Üyeleri görüşmelerde şunları ifade ettiler:

Ülkemizde olduğu gibi, Muğla’da da kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Bu artışa rağmen ilimizde sadece Fethiye İlçesinde bir tane sığınma evi var. Sığınma evlerinin çoğaltılmasını istiyoruz. Muğla Merkeze yapılmasını istediğimiz Kadın Sığınma Evi için dilekçelerimizi verdik. Projelerimiz hazır. Belediyelerimizden arazi veya mekan talep ediyoruz.  Burada korumak, iş imkanları bulmak, sosyal hayata atılmasını sağlamak ve özgüvenini kazanması için psikolojik destek alması şiddete uğrayan kadınları kurtaracaktır. Bu projemiz  sadece Muğla’da yaşan kadınlar için değil  şehir dışından gelen kadınlar için ve yabancı uyruklu kadınlar içinde de  geçerli ‘’

 

’Kadınların psikolojik ve sosyal anlamda rahatlığı çok önemli’’

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, konunun çok hassas ve üzerinde titizlikle  durdukları bir konu olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu evler çok kapsamlı ve her ayrıntısının düşünülerek açılması gereken evlerdir. Biz bu konu ile bir gün Düverek Mahallemizde  bulunan düğün salonunun orayı düşünmüştük fakat cezaevine yakın olduğu için iptal ettik. Yeni açılacak sığınma evinin özel güvenliği, gizliliği ve psikiyatri doktorları ve bunlara katacak olursak kadınların psikolojik ve sosyal anlamda rahatlığı çok önemli. Sığınma Evi için yer bulmak önemli ve zaman isteyen bir iştir. Gereken araştırmaları ve elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün ise şunları kaydetti:

“Belediyemiz iradesinde çalışan zabıtalarımız silahsız bir şekilde sığınma evini koruyamaz. Kadına şiddet uygulayan erkek hem zabıtaya hem de kendi eşine tekrar zarar verebilir. Bu tür olaylarla çok karşılaştık. Sadece Belediyenin çözebileceği iş değil. Projenizi araştıracağız. Elimizden geleni yapacağız’’

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …