Perşembe , Nisan 25 2024

Geçen Yıla Göre %50 Düştü

Her yıl on binlerce macera tutkununun atlayış yaptığı Fethiye’deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’nden, 1 Haziran-7 Kasım döneminde 64 bin 795 kişi uçuş yaptı. Her yıl on binlerce macera tutkununun atlayış yaptığı Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’nden, 1 Haziran-7 Kasım döneminde 64 bin 795 kişi uçuş yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde sessizliğe bürünen ve normalleşme adımlarının ardından 1 Haziran’da ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Babadağ’da hareketlilik yaşanıyor. Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ, her yıl yamaç paraşütü yapmak isteyen binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Babadağ’daki pistlerden yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Adrenalin tutkunu tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşıyor. Ölüdeniz manzarası eşliğinde 30 ile 45 dakika havada kalabilen tatilciler, hafızalarından silinmeyecek aktivitenin ardından Belcekız sahiline iniş yapıyor. Merkezden 1 Haziran-7 Kasım döneminde 64 bin 795 kişi uçuş yaptı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, dünya genelinde etkili olan Kovid-19 nedeniyle Babadağ’daki uçuş sayısında geçen yıllara oranla düşüş yaşandığını söyledi.

Babadağ’dan 2018’de 162 bin 776, 2019’da 166 bin 813 kişinin yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdiğini aktaran Çıralı, “Haziranda başlayan uçuşlar, 7 Kasım itibarıyla 64 bine ulaştı. Bu yıl 200 binleri yakalamayı düşünüyorduk. Yılsonunda 70 binlerde kalacağız. Neredeyse 2019’un yarısı kadar bir kaybımız var. Çinli turistler bizim için çok önemliydi. Geçmiş yıllarda yapılan uçuşların neredeyse yüzde 50’sini Çinliler oluşturuyordu. Bu yıl İngiliz ve Rus turist sayısında artış oldu.” diye konuştu. Çıralı, Babadağ’da yapımı devam eden teleferiğin tamamlanmasıyla yamaç paraşütü yapanların sayısının 200 binlere, dağa çıkan kişi sayısının da 1 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Geçen yıl havada görüntü çekimi dâhil 750 lira olan uçuş fiyatının bu yıl 550 liraya kadar düştüğünü anlatan Çıralı, yaşanan yoğunluk dolayısıyla yılın geri kalanın daha güzel geçeceğini belirtti. Ölüdeniz’de yamaç paraşütü faaliyeti gösteren Eftelya Yamaç Paraşüt şirket yetkili Yasin Avar, bu yıl sezonda ağırlık olarak yerli turistlerin bulunduğunu dile getirdi. Pandemi sürecine rağmen en iyi hizmet vermek için bu sezonda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Avar, “Bu sene Haziranın 7’sin de başlamış olup şu döneme kadar devam etti ama yolcu sayısı geçen senenin ortalama olarak yarısı seviyelerindeydi. Artı pandemiden dolayı çok böyle aman aman diyebileceğimiz bir sezon olmadı. Buna rağmen yinede diyoruz ki, her şeye rağmen biz buradayız. Yine hizmete devam. Müşterilerimize karşı iyi niyetli ve iyi ahlaklı çalışmaya devam ediyoruz. Onların memnuniyeti bizim için çok önemli.

Eftelya Yamaç Paraşüt şirket yetkili Yasin Avar, yasaklardan dolayı çok bir iş olmadığını dile getirerek, “ Ortalama Pilot sayımız 10 olup, günde beş sefer uçup 50 kişi uçurabildik.  Bu ortalama iki aylık bir süreye takabil etti. Yavaş yavaş yine düşüşler başladı yasaklardan dolayı. Bu sene yabancı sayımızda sadece Ukrayna ve Rus diyebilirim. Genelde yerli uçuklar ve bir miktar Ukraynalı ve Rus turistlerimizin uçuşlarını gerçekleştirdik. Ben önümüzdeki sezonun herkes için daha iyi geçmesini diliyorum. Teşekkür ederim” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …