Cuma , Nisan 19 2024

FTSO KOSGEB Temsilciliği İle Bürokrasi Kalkacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla KOSGEB İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokolle birlikte FTSO tarafından verilen KOSGEB temsilciği hizmetinin kalitesi arttırılacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla KOSGEB İl Müdürlüğü arasında 13 Eylül Perşembe günü temsilcilik protokolü imzalandı. Protokol imza törenine KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu, FTSO KOSGEB Temsilcisi Bora Türkoğlu katıldı.

KOSGEB Temsilciliklerinin Hizmet Kalitesi Artacak

Yapılan protokolün içeriği hakkında bilgi veren KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, ülke çapında verilen KOSGEB hizmet ve desteklerinin yaygın, etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak amacıyla Odalarla işbirliği yaptıklarını ifade etti. Akaydın, “FTSO ile işbirliğimiz 2012 yılından beri devam ediyor. Temsilciliklerin etkinliğini arttırmak ve işlevsel olmayan temsilcilikleri kapatmak için 2018 yılının Nisan ayında mevzuatta değişikliğe gidildi. Bugün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız protokolle de amacımız işbirliğimizi daha ileriye taşımaktır. FTSO KOSGEB temsilciliğinde çalışacak olan arkadaşımız, Müdürlük ekibimde uzman olarak çalışmasını isteyebileceğim donanımda ve yetkinlikte olan Bora Türkoğlu’dur. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Basılı Evrak Tamamen Ortadan Kalkıyor

Gökhan Akaydın, KOSGEB temsilciliklerinde verilen hizmetin KOBİlerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Akaydın, yapılan düzenleme ile birlikte KOSGEB başvuru ve destek süreçlerinde basılı evrakın tamamen ortadan kalktığını kaydetti.

FTSO Devlet Destekleri Hakkında Üyelere Danışmanlık Hizmeti Verecek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı da işbirliklerinden ötürü Muğla KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın’a teşekkür etti. Çıralı, Oda üyelerinin devlet hibe, fon ve teşviklerinden faydalanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti. Oda faaliyet bölgesinde girişimcilik ortamını geliştirmek için KOSGEB’in desteklerinin çok önemli olduğunu belirten Çıralı, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, başta üyelerimiz olmak üzere İlçemizdeki ve Seydikemer’deki tüm KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılamak, memnuniyetini artırmak, sürdürülebilir iş yaşamı ve girişimcilik ortamı oluşturmak adına var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oda faaliyet ve hizmetlerimizin en önemlilerinden biri de, KOBİ’lere destek olmak amacıyla kurulmuş olan KOSGEB’in ilçe bazındaki temsilcilik görevini yerine getirmek. Uzun zamandır KOSGEB Muğla Müdürlüğü’ne bağlı olarak temsilcilik hizmeti vermekteyiz. Bugün burada, KOSGEB Temsilcilik Ofislerinin Kurulması ve İşletilmesi Yönergesi kapsamında İşbirliği Protokollerinin karşılıklı olarak imzalanması için bulunmaktayız. Temsilcilik olarak biz; işletmelere, girişimcilere, Kurum/Kuruluşlara talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yararlanabileceği destekler hususunda yol göstermek, KOSGEB destekleri için hazırlanmış olan başvuru dosyalarının şekil ve belge yönünden incelemek, eksiklerin giderilmesine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm bu faaliyetlerin yapılmasına olanak tanıyan ve iş birliği içerisinde olduğumuz KOSGEB Başkanlığına ve Muğla KOSGEB İl Müdürümüz Gökhan Akaydın’a teşekkür eder, temsilciliğimizin bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını dileriz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …