Cumartesi , Nisan 20 2024

Faruk Kaya’dan FTSO’ya Teşekkür

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Seydikemer ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlerini ziyaret ederek müdürler nezdinde tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Ziyaretlerde eğitim alanındaki gelişmeler ve yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, 15 Temmuz sonrası Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okul ve yurtların eğitim kurumlarına dönüştürülmesi için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan bağıştan ötürü Akif Arıcan’a teşekkür etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San’ı makamında ziyaret ederek kedilerinin ve bölgemizde görev yaparak, bölgemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine ışık tutan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Eğitimin toplumun olmazsa olması olduğunun altını çizen Akif Arıcan, milletimizin geleceğini oluşturacak çocuklarımızın ve gençlerimizin şekillenmesinde yani ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerin etkili olduğunu ifade etti.

Arıcan, “Biz Oda olarak Fethiye ve Seydikemer’i bir bütün olarak görüyoruz. Her yıl kırtasiye desteği yapıyoruz. Bunu okullarımızı ayırt etmeden, ihtiyaçlarına göre yapıyoruz. Her yıl 100 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bu öğrencileri Odamıza başvuran öğrenciler arasından, Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek belirliyoruz” dedi.

Seydikemer’de meslek lisesi açılmalı

İlk olarak Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San’ı ziyaret eden Akif Arıcan, Seydikemer’deki eğitim kurumlarının durumu ve mesleki eğitim üzerine sohbet etti. Ferah San, Seydikemer’de bir meslek lisesi açılmasına ihtiyaç olduğunu söyleyerek Seydikemer’de olmayan eğitim kurumlarının Fethiye’de olması sebebiyle ilçeler arasında taşımalı eğitim yaptıklarını kaydetti.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, Seydikemer’de açılabilecek mesleki eğitim bölümlerinin belirlenmesi ve meslek lisesi açılması için hangi girişimlerde bulunulabileceği konusunun Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun gündemine alınabileceğini söyledi. Arıcan, meslek liselerinden yetişmiş kalifiye eleman olmaması sebebiyle üniversite mezunlarının işsiz; iş yerlerinin ise elemansız olduğunu ifade etti. Arıcan, Oda üyelerinin kalifiye eleman sorununu çözmek için 2015 yılında Avrupa Birliği fonlarından alınan destekle Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Proje kapsamında mesleki eğitimin özendirilmesi için Fethiye ve Seydikemer’de 5 bin aileye ulaşıldığını kaydeden Arıcan, mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması için en başta turizm sektörüne eleman yetiştiren Turizm Meslek Lisesinin mutfak ve servis atölyelerinin yenilendiğini de sözlerine ekledi.

Kaya’dan FTSO’ya teşekkür

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya‘yı da ziyaret eden Akif Arıcan, üniversite kurulması konusunda sohbet etti. Faruk Kaya ikili öğretimin kaldırılması için yapılan çalışmalara ilişkin Arıcan’a bilgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sabahçı-öğlenci olarak ifade edilen ikili eğitimin kaldırmak doğrultusunda çalışıldığını kaydeden Faruk Kaya, Fethiye’deki okul sayısının arttırılarak ikili eğitim veren okullarda tek zamanlı eğitim-öğretime geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Okul yapılması için yer araştırması yapıldığını belirten Kaya, 15 Temmuz sonrası Milli Eğitim Bakanlığına devredilen binaların tadil edilerek kullanılması konusunda da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Faruk Kaya, bu binaların tadilatı için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılan bağış için Akif Arıcan’a ayrıca teşekkür etti.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, Oda olarak eğitimin her kademesine önem verdiklerini belirterek Fethiye Üniversitesinin kurulması için yapılması planlanan girişimleri Faruk Kaya ile paylaştı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …