Perşembe , Nisan 25 2024

En İyi Destinasyon Tanıtımı Ödülü

 

Fethiye Belediyesi, Dünyanın en kapsamlı turizm fuarları arasında gösterilen EMİTT 2018’de ‘En İyi Destinasyon Tanıtımı’ ödülünü kazandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye’nin denizi, güneşi, plajları, sahilleri ve koylarının yanı sıra tarihi güzelliklerini ziyaretçilerimize anlattık. Bizimle birlikte yoğun emek veren tüm STK’larımızı kutluyorum. Bu sene de Trend Fethiye!” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, dünyanın en kapsamlı turizm fuarları arasında gösterilen EMİTT 2018’de ‘En İyi Destinasyon Tanıtımı’ yapan belediye seçildiklerini söyledi. ‘En İyi Destinasyon Tanıtımı’ ödülünü İstanbul’da bulunan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı turizmci Süleyman Kaya birlikte aldı.

“BU SENE DE TREND FETHİYE!”

25-28 Ocak günleri arasında İstanbul’da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan turizm işletmeleri, belediyeler ve sektör temsilcileri bölgelerini tanıtma fırsatı buldu. 4 gün süren fuarda en gözde ilçe Fethiye oldu. Fuarın ilk 2 gününde 15 bine yakın misafiri ağırladıklarını ve Fethiye bölgesiyle ilgili bilgiler aktardıklarını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Başkan yardımcılarımızla, ilgili birim müdürlerimiz ve meclis üyelerimizle fuar süresince standa gelen ziyaretçiler ile tek tek ilgilendik. Fethiye’nin denizi, güneşi, plajları, sahilleri ve koylarının yanı sıra tarihi güzelliklerini ziyaretçilerimize anlattık. Bizimle birlikte yoğun emek veren tüm STK’larımızı kutluyorum. Bu sene de Trend Fethiye!” dedi.

“FETHİYE’YE ‘EN İYİ DESTİNASYON TANITIMI’ ÖDÜLÜ”

EMİTT 2018 Turizm Fuarı’nda Fethiye Belediyesi, yaptığı bu tanıtım çalışmasıyla Turizm Merkezleri dalında ‘En İyi Destinasyon Tanıtımı’ ödülüne layık görüldü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fuar yönetimi tarafından verilen bu ödül bizleri çok mutlu etti. Yaptığımız tanıtım faaliyetleri ile Fuar’da amacımıza ulaştığımızı gördük. Turizm sezonunda bu tanıtım faaliyetlerinin meyvesini almak istiyoruz. Fethiye, denizi, havası, doğal güzellikleri ve alternatif turizm seçeneklerinin en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Fethiye sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da son yıllarda adını yazdırmaya başladı. Son yıllarda Uzak Doğulu turistler Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ’dan yamaç paraşütü yapmak için akın akın geliyorlar. Yurt içi ve yurt dışındaki sürdürdüğümüz tanıtım faaliyetleri ile 2018 turizm sezonundan umutluyuz” dedi.

YERLİ VE YABANCI TUR OPERATÖRLERİ FETHİYE STANDINDAN AYRILMADI

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, EMİTT ile ilgili yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediyesi öncülüğünde muhteşem bir tanıtım yapıldı. Geçen yıllarda Bodrum tanıtım olarak kıskandırırdı ama bu yıl Fethiye standı herkesi kıskandırdı. 5 bini aşkın üzerinde Yeni Trend Fethiye yazılı bardaklar yaptırıp dağıttık. 2 günde tükendi. Yerli ve yabancı tur operatörleri Fethiye standından ayrılmadılar. Standı ilk 2 günde en az 10 bin kişi ziyaret etmiştir. Böylesine yoğun ilgi gören bir başka stant olmadı” dedi.

SEZON ERKEN AÇILACAK

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten de, “EMİTT Turizm fuarı bizleri özellikle iç turizm acısından umutlandırdı. Fethiye Belediyesi öncülüğünde STK’ların da katılımı ile gerçekleşen standımıza büyük ilgi olması yerli turistlerimizin rotasını Fethiye’ye çevirmelerine neden olacaktır. Hatta sezonun erken açılması bile söz konusu” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …