Cumartesi , Nisan 20 2024

DÜNYA LİONS HİZMET GÜNÜNDE FETHİYE LİONSTAN BİR GÜNDE ÜÇ ETKİNLİK

 

8 Ekim Dünya Lions Hizmet Günü adına yapılan etkinliklerde; Fethiye Lions Kulübü, 5 Ekim Perşembe günü üç etkinliğe birden imza attı.

Önce, saat 11.00’de dönem projesi olan “Her Kulübe bir Köy  ” çerçevesinde;  Bozyer Köyü Şehit Ali Galip Met İlkokulu’nda mevcut beş sınıf için; birer kitaplık, çocuklar için yazılmış 100 temel eser, dünya çocuk klasikleri, çeşitli hikaye kitapları, Ana Sınıfı için çalışma setleri bağışlandı. Ayrıca her öğrenciye birer adet ilköğretime yönelik hazırlanmış, Atatürk’ün Nutuk Kitabı dağıtıldı.

İkinci olarak, saat 13.00’de Gökben Köyüne gidildi. Köy sakinleriyle beraber yapılan bir törenle; Fethiye Lions Kulübü tarafından Hayırsever Nuran Aydemir’in katkıları ile tadilatı yapılan ,Gökben Muhtarlığı Gezici Sağlık Birimi’nin açılışı yapıldı.

Üçüncü ve son olarak ise, Kadın Doğum Uzmanı Sait Aygün; rahim ağzı kanser taraması için ilçeye gitme imkanı olmayanlar başta olmak üzere, köy kadınlarına smear tetkiklerini yeni sağlık biriminde yaptı.Bu arada ,muayene olan kadınlara, merak ettikleri kadın hastalıkları sorunları için ,uzman doktor tarafından açıklayıcı bilgiler verildi.

Bozyer ve Gökben Köylerindeki Törenlerden önce, Fethiye Lions Kulübü Dönem Başkanı Zafer Aygün yaptığı kısa konuşmalarda; Lionsların ihtiyaç sahiplerine karşılıksız hizmet götürmek amacıyla yaptıkları bu aktivitelerin, tüm yöre sakinleri için hayırlı olmasını diledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …