Cuma , Nisan 19 2024

Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, TURMEPA, Mavi Dalga, FETSAD ve Fethiye Dalış Kulübü işbirliğiyle Fethiye İskelesi’nde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

Dalgıçlar deniz dibinden yaklaşık 45 dakika boyunca atık çıkardı. Dalgıçlar, plastikten zıpkına, açılmamış bira şişelerinden demir boru ve cama kadar atık çıkardılar. Bir poşet dolusu tekne içinde yapılmış tamiratlardan kalan atık fayanslar da dalgıçlar tarafından çıkarılıp yere dökülünce, izleyenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Deniz dibi temizliğinin ardından etkinliğe destek veren dalgıçlara ve kurumlara teşekkür belgesi veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, tüm vatandaşların çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini hatırlattı.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak yaptığı açıklamada “Bütün yaz boyunca Fethiye Belediyesi olarak temizlik kampanyaları yaptık. Son olarak deniz dibi etkinliği de gerçekleştirelim istedik. Gerçekten burası bu kadar kirli mi, denizin dibinden ne çıkacak diye. Bu anlamda Deniz Ticaret Odası, Ece Saray Marina ve Fethiye Dalış Kulübü’nün de destekleriyle birlikte bugün deniz dibi temizliği etkinliği gerçekleştirdik. Gördüğünüz gibi çeşitli atıklar çıktı. İnsanın olduğu yerde elbette atık çıkacaktır ancak dikkatli olduğumuz, çevre bilincine sahip olduğumuz zaman çok daha iyi bir Fethiye’de yaşama imkanı bulacağız. Lütfen daha dikkatli, daha çevreci yaklaşalım diyoruz. Bu etkinliklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …