Cuma , Nisan 19 2024

Zeytinyağı Sektörü Değerlendirildi

Zeytin ve zeytinyağı sektörü temsilcileri, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek bölgesel sorunları ve geliştirilmesi gereken alanları ele aldı.

Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO 1 Nolu İmalat Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Coşkun Seçim, Meslek Komitesi Üyesi İdris Alaşan, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri Alper Çalıkoğlu, Harun Çalıkoğlu, Şükrü Kocatepe, Koray Karaçelik, Hüseyin Karaçelik, Hurşit Alp, Fahrettin Küçükyeşil, M. Akif Doğan, Mehmet Fersiz, Bayram Özcan, Mehmet Tosun, Levent Tosun, Hüseyin Karaçelik, Sedat Ünal, Beysin Ünal katıldı.

Geniş katılımla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, turizm ve tarım bölgesi olan Fethiye ve Seydikemer’de yöreye özgü zeytin ve zeytinyağının hak ettiği değeri bulması için markalaşma ve coğrafi işaret tescili çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Sektör temsilcilerinin birlik olması gerekliliğinin vurgulandığı toplantıda doğru fiyatlandırmanın önemine dikkat çekildi. Zeytin sektörün bir başka sorunu olan karasu sorununun imalatçıları zorladığı kaydedilen toplantıda, Avrupa’da özellikle seralarda gübre olarak kullanılan ve içerisinde önemli mineraller bulunduran karasuyun ülkemizde atıksu olarak değerlendirildiği ve bunun deşarjının yasak olduğu aktarıldı. Karasu sorununa çözüm olarak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün ormanda yer tahsisi vermesi ve kurulacak havuzlarda karasuyun kurutulması ya da buharlaştırılması yoluna gidilebileceği ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, Ege’de zeytin üretimi yapılan bölgelere budama, toplama, işleme süreçlerini kapsayan inceleme gezisi yapılması konusu da istişare edildi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …