Cumartesi , Nisan 20 2024

Zeytin yasasına Fethiye Belediyesi’nden tepki!

Zeytinlikleri sanayiye açmayı öngören yasa tasarısına tepki vermek amacıyla Fethiye Belediyesi, aynı zamanda Dünya Çevre Haftası dolayısıyla bin 500 adet zeytin ağacı fidanını Fethiyelilere dağıttı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde yapılan dağıtıma katılım yoğun olurken, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Kuran’ı Kerim’imimizin içeriğinde altı kez zeytin ifadesi geçmektedir. Bu kadar kutsal bir ağacın olduğu bölgeleri sanayiye açılmasına kesinlikle karşıyız. Zeytin kutsaldır, kutsallarla uğraşan iflah olmaz” dedi.

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan zeytin ağacı fidanı dağıtımına katılım yoğun oldu. Poşetlere konularak vatandaşlara ücretsiz dağıtılan fidanların tamamı tükendi.

Zeytin ağacının önemi ve ilgili yasayla ilgili görüşlerini bildiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Son zamanlarda zeytinle ilgili ve zeytinlik bölgelerinin sanayiye açılmasıyla ilgili ciddi bir yasa değişikliği çabası var. Hem zeytin talanına dikkat çekmek, hem de bu vesileyle Fethiyelilere zeytin ağacı fidanı vermek için bu etkinliği düzenlendik. Zeytin Akdeniz uygarlığının kadim ağaçlarının bir tanesidir. Kuran’ı Kerim’imimizin içeriğinde altı kez zeytin ifadesi geçmektedir. Özellikle Tin suresinde yer alan ağacımızdır. Bu kadim kültürün, barışın simgesi zeytin ağaçlarımızın talan edilerek sanayiye açılması, 1 dönümde 15 zeytin ağacından aşağı düştün mü o bölgenin tarım alanı dışında bırakılarak, başka amaçla açılmasını bizler de karşıyız. Zeytin kutsaldır, kutsallarla uğraşan iflah olmaz. Aklıselimin galip geleceği, kamuoyu baskısının Ankara tarafından dikkate alınmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar da tepki gösterdi

Zeytin ağacı fidanı dağıtımına katılım sağlayan vatandaşlarla ilgili yasaya tepkilerini dile getirdi. Emekli öğretmen Feray Dursun, “Belediyemizin gerçekleştirdiği zeytin dağıtımına katılım sağladım. Zeytinimiz Türkiye’nin önemli bir gelir kaynağıdır. Kesinlikle bu bölgelerin inşaata teslim edilmemesi gerekiyor. İnşaat yapılacak bir sürü alan var. Mümkünse oralar kullanılsın. Zeytinlerimize kimse dokunmasın” dedi.

Fethiye Belediyesi tarafından gün boyunca vatandaşlara zeytin ağacı fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …