Cumartesi , Nisan 20 2024

Yörük Kültürü Yaşatılıyor

Türkiye Kamu-Sen Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Yörük Türkmen Türkü Şöleni etkinliği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Karaçulha Gönüllüleri Derneği saz ekibi tarafından yöresel türküler ve oyunların sunulduğu organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel oyunların da sunulduğu Yörük Türkmen Türkü Şöleni kapsamında 3 telli bağlama ustası Yusuf İhsan Bodur, Mehmet Şentürk, İsmail Uzunoğlu ve Karaçulha Gönüllüleri Derneği saz ekibinin seslendirdiği türküler, şölene renk kattı.
Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Başkanı Mürsel Özata, Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, Belediye Meclis Üyeleri Sait Avcı ve Güray Hilmi Dirlik,Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Yörük kültürü üzerine bilgiler de aktarıldı. Sipsi, cura, delbek gibi geleneksel sazlar eşliğinde söylenen türküler; dinleyenlerin beğenisini kazandı.
Yöresel oyunların da sunulduğu Yörük Türkmen Türkü Şöleni kapsamında 3 telli bağlama ustası Yusuf İhsan Bodur, Mehmet Şentürk, İsmail Uzunoğlu ve Karaçulha Gönüllüleri Derneği saz ekibinin seslendirdiği türküler, şölene renk kattı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …