Perşembe , Nisan 25 2024

Yılmaz, “Değişimin Tarihi 31 Mart 2019”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz, Denizli’de bulunan ve uydudan yayın yapan Pamukkale TV’ye konuk oldu. Ada Kara’nın sunduğu Yerel Seçim 2019 programında Yılmaz, seçim süreci ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Programın başında Denizli’ye yabancı olmadığını ve kendini bir Denizlili gibi gördüğünü kaydeden CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz, “10 yıllık Ölüdeniz belediye başkanlığı tecrübem, 2014 yılı Fethiye Belediye başkan adaylığı projelerim ile belediye başkanlığına hazırım. Kapımız ve yüreğimiz herkese açık olacak. Fethiye’de yıllardır hizmete girmeyen projeler var. İlçemizin bir kent kimliğine ihtiyacı var. Bunun yolu da planlamadan geçiyor” dedi.

İMAR PLANI ÖNCELİKLİ

Fethiye’de çözülmesi gereken sorunlara değinen Yılmaz, “İlk olarak imar planı sorunu çözeceğiz. Bunun yanında trafik ve otopark da var. İlgili kurumlar ve bu konuda yetkili kişilerin görüşlerini alacağız. Ardından en kısa sürede bu sorunların çözümünü gerçekleştireceğiz. Her kurumla işbirliğine hazırız. Şehir içindeki okulları Milli Eğitim Bakanlığı ile takas edip, buralara otopark yapacağız. 4-5 yıldan bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarında Fethiye çevresinde büyük trafik yoğunluğu yaşanıyor” dedi.

“BAŞKANLIĞA HAZIRIM”

5 yıldan bu yana dinlendiğini ve halkın içinde olduğunu kaydeden Yılmaz, “Fethiye Belediye başkanlığına hazırım. Körfezimiz hızlı bir şekilde doluyor. Gerekli destekleri alarak, körfezimizi temizleyeceğiz. Bakanlıklar ve büyükşehir ile barışık olacağız, işbirliği yapacağız. Tersanemizi en kısa zamanda şehir dışına taşıyacağız. Yat yanaşma iskelesi ve yolcu gemisi limanı projelerimizi hayata geçireceğiz. Şehir girişlerimiz Fethiye’ye yakışmıyor. Burada en güzel peyzaj çalışmalarını yapıp, ilçemize yakışır bir hale getireceğiz. Biz sosyal belediyecilik yapmak istiyoruz. İlçemizde bir düğün ve nikah salonu yok. Halkımızın denize gireceği bir yer kalmadı. Gençlerimiz için de kültür merkezi, spor ve sosyal tesisler yapacağız. Kültür ve sanat festivalleri ile Fethiye’ye ünlü sanatçıları getireceğiz. Yıllardan bu yana denize en yakın antik tiyatromuz atıl bir şekilde duruyor. Buradaki çalışmaları tamamlayıp, orayı da hizmete sokacağız” diye konuştu.

GENÇLERE VE SPORA DESTEK

“Kuracak olduğumuz Fethiye ligiyle 6-14 yaş arası çocuklarımızı spora teşvik edeceğiz” diyen Yılmaz, “Böylelikle yetenekli sporcuların yetişmesine öncülük edeceğiz. Öğrencilerimizi önemsiyorum. Belediye olarak okullara her türlü desteği vereceğiz. Yapılanlara teşekkür ediyoruz. Fakat ilçemizde birçok proje yap-işlet-devret modeli ile yapıldı. Otogar şehir dışına, Çamköy Mahallesi’ne taşınacak. Sanayi Sitesi ilçemize yetmiyor. Ekleme yaparak esnafımız idare etmeye çalışıyor. Konuşulabilen, ulaşılabilen bir belediye sözü veriyorum. Teleferik projesi tamamlanıyor. Böylelikle turizm sezonunu 6 aydan 8 aya çıkaracağımızı düşünüyorum. Tarım planlamalarımız ile çiftçilerimize de katkılarımız olacak. Göcek’te ot, Karaçulha’da yağlı güreş, Üzümlü’de kuzugöbeği, Nif’te kiraz festivallerini yeniden canlandıracağız. 41 mahallemize eşit hizmet sunacağız. Seçildiğimiz takdirde 1 yıl içine toprak yol kalmayacak. Fethiye için değişimin tarihi 31 Mart 2019” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …