Cuma , Nisan 19 2024

Yetki Belgeleri Törenle Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki TOBB MEYBEM ile birlikte Şubat ayında düzenlediği Motorlu Kara Taşıtı Alım Satımı Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girerek başarılı olan 42 adaya belgeleri törenle verildi.

FTSO Likya Salonu’nda 22 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen törene FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ticaret İl Müdürlüğü yetkilisi Eşref Çelik, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim katıldı. Törende konuşan Ticaret İl Müdürlüğü yetkilisi Eşref Çelik, İkici El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelik hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sektörde faaliyet gösteren firmaların yetki belgesi alabilmesi için gerekli şartları aktaran Eşref Çelik, başvurularda online olarak İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sisteminin (İETTS) kullanıldığını anlattı. Çelik, konuyla ilgili yeterlilik belgesi almaya hak kazanan sektör temsilcilerinin sorularını da yanıtladı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da konuşmasında, Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan adayları tebrik etti. Artık meslekleri sadece işinin ehli olanların yapabileceğini kaydeden Çıralı, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 81’den 117’ye çıktığını hatırlatarak, “Bunlardan biri de 2. El motorlu araç alım satım ticareti. 13 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle ikinci el araç alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi. Bu yönetmeliğe göre 2. El motorlu araç alım satım faaliyetleri, Ağustos 2019 tarihi itibariyle sadece Yetki Belgesi olan firmalar tarafından yapılabilecek. Yine Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar da sektörde çalışamayacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sektörün ihtiyacını karşılamak üzere TOBB MEYBEM ile Eylül-Kasım 2018 ve Şubat 2019 aylarında olmak üzere 3 kez Motorlu Taşıt Alım Satım Sınavları düzenledik. Belge almak için 185 kişi başvuruda bulundu. Sınavlar sonunda 137 kişi başarılı olarak Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. Şubat ayında düzenlenen teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı 2. El Araç Alım Satımı Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girerek başarılı olan sizler bugünden itibaren sektörünüzün standartlarına göre iş yaptığınızı kanıtlayan belgeyi almaya hak kazanarak bir adım öndesiniz. Hepinizi bir kez daha tebrik ediyor iş hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ödül töreninde daha sonra Ticaret İl Müdürlüğü yetkilisi Eşref Çelik ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı sınavlarda başarılı olan 42 adaya Mesleki Yeterlilik Belgeleri’ni verdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …