Cumartesi , Nisan 20 2024

Yetişkin Gençler Bocce Liginin Şampiyonası Fethiye’de Yapılacak

Türkiye’ de ve Dünya’ da bir ilk olarak Yetişkin Gençler Bocce Liginin şampiyonası Fethiye’de yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Yetişkin Gençler Bocce Ligi Şampiyonasının ev sahipliğini Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Fethiye bir Türkiye ligi şampiyonasına daha ev sahipliği yapacak. Yetişkin Gençler Bocce Ligi Fethiye’nin gözde turistik tesislerinden Clup Hotel Tuana’da gerçekleşecek. Türkiye genelinde başlatılan  ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Yetişkin Gençler Bocce Liginin şampiyonası 28 Ekim’de başlayıp, 2 Kasım da sona erecek. ASP Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya tarafından başlatılan bocce liginde 17 ayrı grupta 47 ilden 78 huzurevinde konaklayan 700 yetişkin genç katılıyor. 22 hafta süren müsabaka sonunda guruplarında başarı gösteren 34 takım toplam 204 sporcuyla Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Ligi Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu,” Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla Fethiye’de gerçekleşecek olan şampiyonanın açılışı 28 Ekim Cumartesi günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor salonunda yapılacaktır.  Açılışın ardından 6 gün sürecek olan müsabakalar konaklamanın yapılacağı Clup Hotel Tuana otelde kurulan bocce sahalarında oynanacak ve Şampiyona 2 Kasım Perşembe günü ödül, kupa ve kapanış töreniyle sona erecektir. Türkiye’nin 78 huzurevinden toplam 34 takım 204 sporcuyla Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Ligi Şampiyonasına katılacaklardır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …