Cumartesi , Nisan 20 2024

Yerli Turistler Fethiye’yi Tercih Etti

Ramazan Bayramı’nda Türkiye’de en fazla yerli turisti ağırlayan Muğla ili ve ilçeleri oldu.  Geçen yılki  Kurban Bayramı tatiline oranlarını karşılaştıran turizmciler bu bayram % 35 ile 40 oranında düşüş yaşadığını ifade ettiler.  Muğla ilçeleri 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde 5 milyon civarında yerli turisti ağırladı. Yapılan açıklamalarda turizm de yoğunluğun devam edeceği ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinden sonrada yerli turistin bölgeye akın edeceği ifade edilmekte.  Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal açıklamasında Ağustos ayında Kurban bayramının 9 güne çıkarılması halinde turizm de rekora ulaşacağız, dedi.

Yerli turistin Muğla’da en fazla tercih ettiği turizm beldelerinden birisi de Fethiye oldu.  Kış nüfusu 154 bin olan Fethiye’de bayram tatilinde büyük bir doluluk yaşandı. Edinilen bilgiye göre; Geçen yıl Bodrum’a giriş yapan anaç sayısı yaklaşık 75 bin iken, bu yıl bu rakam 55 bine, Fethiye’ye giriş yapan 62 bin iken 46 bine, Marmaris’e giriş yapan araç sayısı da 60 bin iken bu yıl 42 bine düştü. Muğla’nın mevcut 13 ilçesi içinde denize sınırı olmayan Kavaklıdere ve Yatağan ilçeleri de yerli turistten nasibini alan ilçeler oldu. Özellikle Yatağan’da bulunan ve dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia ile Lagina antik kentleri bayram boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Kavaklıdere ilçesi de kültür turları ile dikkat çeken ilçe oldu. Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde Muğla bölgesindeki otellerde yerli ağırlığı yaşanırken, bu yıl yabancı ağırlığı yaşandığı açıklandı. Tatil rezervasyonunu erken yaptıran yabancılar otelleri yerlilere bırakmadı. Muğla’ya İzmir, İstanbul, Bursa gibi Batı illerinden gelen yerli ziyaretçiler Milas ve Aydın istikametinden, Konya, Ankara gibi illerden gelen ziyaretçiler Denizli girişinden ve Mersin, Adana, Şanlıurfa, Antalya illerinden gelen ziyaretçiler de Fethiye’den giriş yaptı. Özellikle İzmir, Aydın, Manisa, Afyonkarahisar, Denizli ve Burdur gibi illerden günübirlik Muğla’ya tatile gelen vatandaşların 9 günde konaklamalı gelen yerli ziyaretçiden fazla olması dikkat çekti. Muğla’da günübirlik yerli ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği bölge Seydikemer, Fethiye, Ortaca ve Ula’nın sakin kent unvanlı Akyaka oldu. Özellikle Akyaka Mahallesi’ne gün boyu giriş yapılırken, 3 bin nüfuslu Sakin Kentin nüfusu 100 bine ulaştı.

Fethiye ve Ölüdeniz turizmde rekor bir yıl geçmesini bekliyor. Yüzde 30’lara varan rezervasyon artışları Ölüdeniz plajlarını yabancılarla doldurdu. Bu yıl geçen yılın rakamlarının çok daha üstünde bir artış bekleyen turizmciler, 2019 sezonunun turizmde altın yıl olacağını vurguluyor. Son bayram tatilinin Fethiye Ölüdeniz’de beklenildiği gibi turizmcilerde büyük bir bereket yaşattığını ifade eden FETOB Başkanı Bülent Uysal  ”Ağustos ayındaki Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması halinde çifte bayram yaşayacağız. Cumhurbaşkanımız bu konuda erken çalışma yaptırıp, tatil açıklamasını Kültür ve Turizm Bakanımız erken yaparsa biz turizmciler için 2019 yılı çok daha verimli bir yıl olarak yaşanacaktır” ifadelerini kullandı. FETOB Başkanı Bülent Uysal, ”Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından Fethiye bölgemizde tüm sahil bölgelerinde olduğu gibi oldukça yoğun bir 9 gün geçirdik. Artık bu dönemden sonra yerli misafirlerimiz azalacak diye düşünüyoruz. Belli bir dönem sahiller yabancılara kalacak ama tabi Temmuz ayından itibaren özellikle 23 Haziran seçiminden sonra İstanbul’daki gelecek olan misafirlerimizin artacağını düşünüyoruz. Temmuz ayı ve Ağustos ayında biliyorsunuz ki çok fazla yerli misafirimiz geliyor. O yüzden yerli misafirlerimizle beraber çok yoğun bir Temmuz, Ağustos ayı geçireceğimizi düşünüyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …