Perşembe , Nisan 25 2024

YERLİ TURİST ÇEKİLİNCE SAHİLLER YABANCILARA KALDI

Kurban Bayramı nedeniyle 10 günlük tatil Fethiye’nin Çalış Plajı çevresindeki turistik tesislerde  yüzde yüz doluluk yaşattı. 10 günlük tatilin oldukça bereketli geçtiği belirtildi. Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, özellikle bayramın 2. ve 3 günü plajda büyük yoğunluk olduğunu, tatilcilerin dönüş yolculuğuna çıkmalarıyla sahillerin yabancılara kaldığını söyledi.

Kurban Bayramı tatili sona erdi. Fethiye ve Ölüdeniz’in yanı sıra Çalış Plajı çevresindeki tesisler 10 günlük tatilde doluluk yaşadı. Kurban Bayramı’nın 2. ve3. Günü Çalış Plajı’ndaki yoğunluk bayramın son günü yoktu. Yerli turistler çekilmeye başlayınca sahiller de yabancılara kaldı.

Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yerli turistler çekilince yüzde kırklık bir boşluk oldu. Bayramın 2. ve 3 günü plajımız güzeldi. Bu yoğunluk bayramın son günü yabancılara kaldı. Tatilin 10 gün olması biz turizmcileri sevindirdi. Bereketli bir Kurban Bayramı tatili geçirdik. Çalış Plajı’na gelen turistler nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağalarını da görme fırsatı da buldu” dedi.

Ay, “Daha çok İngiltere, Irak,Suriye ve Rus turistler bölgemizi ziyaret etmektedir. 10 günlük tatilin ardından plajlar yabancı turistlere kaldı. Bir anda yüzde 40 dolayında düşüş oldu” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …