Perşembe , Nisan 25 2024

YERLEŞİK YABANCILAR SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar başta hırsızlık olmak üzere sıkıntılarını dile getirmek için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ziyaret ettiler. Üzümlü Mahallesinde yaşayan yerleşik yabancılar lokal bir takım sıkıntıları bulunduğunu anlatırken, Kaymakam Ekrem Çalık da yabancı vatandaşların bu lokal sıkıntıları ilgili kurumlarla birlikte çözümlenecektir” dedi.

Fethiye’nin Üzümlü Mahallesinde yaşayan yerleşik yabancılar Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’a ziyarette bulundu. 10-15 kişilik grup Kaymakam Ekrem Çalık’a başta hırsızlık olmak üzere sorunlarını anlatarak, çözüm bulunmasını istediler. Her birinin 10-15 yıldır bu mahallede yaşadığını anlatan, yerleşik yabancılar daha çok hırsızlık olaylarının kendilerini üzdüğünü dile getirdiler. Güvenlik kamerası, alarm da olmasına rağmen kar maskesi ve eldivenle gelen bu kişilerin son günlerde arttığına dikkat çektiler. Diğer sorunlarını da dile getiren yerleşik yabancılar güvenlik tedbirlerinin arttırılması konusunda destek istediler. Yabancı uyruklu vatandaşlar ile birlikte gelen Hayati Soner, “Bizler Üzümlü de yaşayan yerleşik yabancılarız. Sıkıntılarımızı belirtmek için geldik. Son günlerde bulunduğumuz sitelerde hırsızlık olayları yaşanmakta. Güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istiyoruz” dedi.  Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, Üzümlü Mahallesinde yaşayan yerleşik yabancılar bir takım sıkıntılarını iletmek için buradalar. Lokal bir takım sıkıntıları var. Son iki yıldır ilçemizde ve bölgesinde çoğalttığımız  güvenlik kameraları sayesinde hırsızlık ve benzeri olaylar azaldı. Burada da bir takım çalışmalar yaparak yerleşik yabancı vatandaşlara yardımcı olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …