Cuma , Mart 29 2024

Yarışmaya Katılım Yoğun Oldu

  1. Fethiye Agritech Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda ve İhtisas Fuarında kaliteli ve lezzetli salkım ve sofralık domates yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya katılım yoğun olurken, dereceye girenlere ödüllerini Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit sundu.

Bu yıl 8. kez kapılarını açan Fethiye Agritech Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda ve İhtisas Fuarına büyük ilgi devam ediyor. Cumartesi günü akşam saatlerine kadar açık kalacak fuarda, kaliteli ve lezzetli salkım ve sofralık domatesler yarıştı. En iyi domates üreticilerine çeşitli ödüller sunuldu. Yarışmada jüri üyeliklerini Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Necmettin Altay yaparken, Kaymakam Muzaffer Şahiner ve bazı daire amirleri de yarışmayı baştan sona izlediler.

Kaliteli ve lezzetli salkım ve sofralık domates yarışmasını vatandaşlar da ilgi ile takip ederken, salkım dalında Gülsüm Sertoğlu 1., Yıldırım Çam 2., Mehmet Tınaz 3., Sofralık domates dalında Kübra Kıvrak 1., Fatma Bakıoğlu 2., Arif Güçlü 3. oldular. Yarışmada dereceye girenlere altın ve domates tohumları hediye edilirken, ödülleri Kaymakam Muzaffer Şahiner ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya sundular.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda ve İhtisas Fuarını gezdiğini ve mükemmel bulduğunu belirterek; domatesin tanıtımı için bölgemizde bir festivalin yapılması gerektiğini işaret etti. Şahiner; ”Öncelikle böyle bir organizasyonda emeği geçen İl Tarım Müdürlüğümüze, İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Fuar yetkilisi arkadaşımız Volkan Gülcan’a, bütün arkadaşlarımıza, çiftçilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Tabi ki Ziraat Odası Başkanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz hafta 10. Dastar ve Kuzu Göbeği’nin açılışını yapmıştık. 3 gün boyunca gördük ki gerçekten muhteşem bir katılım oldu. Fethiye’mizin, Üzümlümüzün tanıtımında müthiş bir etkisi oldu. Tüm ülkede gündeme geldi. Hatta ziyaretçi anlamında da Adana portakal festivalinden sonra en fazla ziyaretçi çeken bir etkinlik oldu. Geçtiğimiz hafta Ticaret Odasıyla yaptığımız bir toplantıda şu gündeme geldi. Önümüzdeki dönemde bir ışık olması anlamında sadece böyle yarışmalardan ziyade, biz Fethiye olarak Seydikemer ile beraber bunu festivale dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü geçtiğimiz yıl sadece Fethiye’mizde Seydikemer ile beraber 104 bin ton ihracatımız, Belarus başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine gidiyor” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …