Perşembe , Nisan 25 2024

“yapılan yorumlar hastalıklı ruhlara ait”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2 erkek çocuğun barda yarı çıplak dans ettiği fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması tepki topladı. Olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkarken, barda dans eden B.A.’nın babası 36 yaşındaki Erman A. sosyal medyada yapılan yorumlara sert tepki gösterdi.

Olay geçen 11 Temmuz’da Ölüdeniz Mahallesi Çarşı Caddesi’nde Selamettin Yılmaz’a ait barda yaşandı. İngiliz turistlerin yoğun olarak bulunduğu saatte işletmeye giren B.A. ile H.B. müzikten etkilenerek barın üzerine çıktı. Üzerindeki tişörtleri çıkararak dans eden çocuklar, müşterilerinde ilgisini çekti. Ancak bir tatilci tarafından çekilen çocukların fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Hızla yayılan fotoğraflarlar sosyal medya kullanıcılarından yoğun eleştiri aldı.

“HASTALIKLI RUHLAR”

Eleştirilere yanıt veren bar sahibi Selamettin Yılmaz, çocukların bara çalışanlar tarafından çıkarılmadığını belirtti. Yorumlara tepki gösteren Yılmaz, “Barda dans edenler komşu işletmelerimizin çocukları. Babasının da bulunduğu bir ortamda barın üzerine çıkmışlar ve 3-4 dakika dans etmişler. Sosyal medyada yapılan yorumlar mesnetsiz ve hastalıklı ruhlara ait. Bu çocukların aileleri bizim aile dostumuz. Burası bir gece kulübü değil. Bahçe kafe ve bardır.” dedi.

Barda dans eden B.A.’nın babası Erman A. da sosyal medya ve gazetede oğlunun fotoğrafını görünce büyük şok yaşadığını kaydetti. Olayın kendiliğinden geliştiğini anlatan Erman A. “Benim çocuklarım doğduğundan bu yana Ölüdeniz’de. Oğlumu barda dans ederken gördüm. Bunun neresi kötü anlam veremedim. Çocuklar dükkan önünde top oynadığı için terliyor ve burada üzerleri sürekli çıplak geziyor. Müzik hoşuna gitmiş, bara çıkmış oynamış. O anda onu oradan indiremezsin. İşletmeciliği anlamayan bir insanın oğlumun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayması beni çok sinirlendirdi. Burası yola açılan bir bahçe kafe. Kapalı ortam değil. Araştırmadan haber yapanlar. Gelip çocuğun babasıyla bir konuşsun. O haberi yapanların beyninde farklı düşünceler var.” dedi.

B.A.’nın dedesi aynı sokakta restoran işletmecisi 62 yaşındaki Ahmet Ö. de aile ortamında bara çıkan bir çocuğu indirmenin tepki toplayacağını söyledi. Ölüdeniz’de tüm çocukların sıcak nedeniyle üstleri çıplak gezdiğini vurgulayan Ahmet Ö. şöyle konuştu;

“Bugün sabahtan devlet görevlileri arıyor; ‘Çocuğa bakamazsanız biz bakalım’ diyor. Biz 10 çocuğa burs veriyoruz. Kendi evladımıza neden bakamayalım. Maksadını aşan bir yorumlar olmuş.”

Öte yandan çocukların barda dans ettiği anlar işletmenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde B.A.’nın sokaktan bara girdiği görülüyor. Bir süre müşterilerin arasında duran B.A. daha sonra barın üzerine çıkıyor. Tişörtünü çıkaran B.A. dans ederken bardaki turistler alkışlarla tempo tutuyor. Daha sonra B.A.’ya H.B.’de katılıyor. Bir süre dans eden çocuklar daha sonra bardan hiç bir şey olmamış gibi çıkıyor.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …