Cuma , Mart 29 2024

Yangınlara Erken Müdahale İçin Tedbirler Alınıyor!…

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımların ne kadar doğru ve yerinde olduğu ve hassasiyetle incelenerek yapıldığını bir kez daha bölge halkı olarak görülmüş oldu. Fethiye’nin tarihi mirası olan Kaya Köyde, Kaya Mahallesinde geçmiş yıllarda çıkan orman yangınlarına, yol olmaması sebebi ile ne kadar güçlükle mücadele edildiğini hepimiz biliyoruz ve görmüştük. Yaşam alanlarına yangının sıçramaması için yoğun çaba sarf eden Orman ekipleri aynı felaketin bir daha yaşanmaması için yeni planlamalar ile yangın şeridi, yangın yolları gibi tedbirleri aldığını öğrendik. 

Jpeg

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, ile İşletme Müdürlüğü ekipleri yaz aylarında çıkan yangınlar ve olumsuzluklara karşı etkin çalışmalar yapılması için bölge genelindeki arazi koşullarına uygulamaların yapılabilmesi için çalışmaların ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Fethiye Müze Müdürlüğüne bilgi verilerek yapıldığını öğrendik. Çünkü bölgenin çok fazla hassasiyetleri olmasından dolayı, planlama ve çalışmaların bölgeye en faydalı şekilde yapılması planlandığı vurgulandı.

Örnek Kaya Köyü

Kaya Mahallesinde 2015 yılında yaşanan yangın olsun. Daha önceki ve sonraki  yıllarda çıkan orman yangınlarına yol olmaması sebebi ile ne kadar güçlükle mücadele edildiğini hepimiz biliyoruz. Orman yangınları ile mücadele eden ekiplerin öncelikle köydeki evlerin ve arazilerin yanmaması için zor şartlarda çalıştığını akabinde de ormandaki yangın ile mücadele ettiklerine yakından şahit olmuştuk. O gün orada köydeki evler ve araziler açısından bir faciadan dönülmüştü. Aynı felaketlerin yaşanmaması için tedbir alan ve yatırım başlatan başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tebrik ediyorum. Yine bu yatırıma görüş vererek yatırımın önünü açan Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ile Fethiye Müze Müdürlüğü’nü de tebrik ediyorum. Yaşamak için yaşatılmalı ki, o bölgedeki yaşan insanlar da destek olsunlar. İşte Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, ile İşletme Müdürlüğü ekipleri zoru başarmak için tüm birimler ve köy halkı ile bir olduklarını yeni yapılacak çalışma ile göstermiş oldular.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …