Perşembe , Nisan 18 2024

YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI

YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI

 

Nursel Özdemir ile Muğla Büyükşehir Belediye Fethiye İtfaiye Amirliği işbirliğinde düzenlenen “Personel Tahliye Tatbikatı” gerçeği aratmadı.

Ülkemizin dünya üzerinde coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ve doğal afetler bakımından riskli bir bölgede yer alması nedeniyle okulların afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olmaları nedeniyle Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde “Personel Tahliye”  tatbikatı düzenlendi. Senaryo gereği yangın merdiveninden ve kurum ana kapısından öğrenci, veli ve öğretmenler binayı boşalttılar ve itfaiye tarafından 1. Katta mahsur kalan öğrenci ve öğretmeni kurtarma operasyonu yapıldı. Yapılan tahliye sonrasında öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirmek için itfaiye ekibi, yangın söndürme cihazının kullanımı için bilgiler verdi ve uygulamalar yapıldı.

Tatbikat sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amiri Mehmet Mede şunları söyledi: “ Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile işbirliğinde her sene bu tatbikatı yapıyoruz. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin acil durum karşısında yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak anlatıyoruz. Olası afet ve yangın gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarında neler yapacaklarını artık biliyorlar. Nursel Özdemir Özel Eğitim okul müdürü Ezel Demirbaş’ a ve katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.” Dedi.

Kurum müdürü Ezel Demirbaş ise şunları ekledi: “İtfaiye ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışarak olası afet durumlarında nasıl hareket ettiklerini gördük ve işlerinin çok zor olduğunu bir kez daha anladık diyen Demirbaş, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti. Demirbaş, bu tür tatbikatlarla personelin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırarak, afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olunmasını hedeflediklerini dile getirdi. Başta Mehmet Mede olmak üzere ekibine ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu bu hizmet için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …