Çarşamba , Nisan 24 2024

Vatandaşı kandırdılar, hesabını verecekler

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın Göcek Tüneli ile verdiği soru önergesine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından verilen cevapta “kötü bir örnek teşkil etmemek” için tek taraflı fesih yoluna gidilmeyeceği vurgusu yer aldı.

Göcek Tüneli’nin ücretsiz olmasıyla ilgili CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, vatandaşın kandırıldığını, dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 14 Mayıs 2015 tarihinde Muğla mitinginde verdiği “Müjdeler olsun, ücretsiz Göcek Tüneli” sözünün yerine getirilmeyeceği anlaşıldığını, Muğla kamuoyunun yanıltıldığını ve bu yalanın bilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, soru önergesinde sözleşmenin feshedilerek tünelin ücretsiz olması istemişti. Bakanlığını verdiği cevapta ise “tek taraflı fesih halinde tazminat davası ile karşı karşıya gelinmemek, Yap-İşlet-Devret projelerine kuşkulu bir yaklaşım düşüncesi oluşturmamak için sözleşmenin feshi veya tadil edilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiği” bilgisi yer aldı. Üstündağ, soru önergesine verilen cevaplara sert tepki gösterdi.

 

FİRMA ZARAR ETMESİN DİYE ZAM YAPILMIŞ

Bakanlığın soru önergesine verdiği cevapta  “TÜFE’de belli bir artış olması durumunda geçiş ücretlerine zam talebinde bulunulabildiğinden geçiş ücreti düşük kalmış olduğu dikkate alınarak zam talebinin uygun görülerek onaylandığı “ hususu da yer aldı. Kamuoyunda kısa mesafede alınan ücretin fahiş olması ve üst üste iki yıl zam yapılmasından dolayı oldukça yoğun bir tepki oluşmuş, vatandaşlar tarafından eylemler yapılmıştı.

 

VATANDAŞI KANDIRDILAR, HESABINI VERECEKLER

Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, soru önergesinin bir nev’i itiraf niteliğinde olduğunu, dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 14 Mayıs 2015 tarihinde verdiği Muğla mitinginde “Müjdeler olsun, ücretsiz Göcek Tüneli” sözünün yerine getirilmeyeceği anlaşıldığını, Muğla kamuoyunun yanıltıldığını ve bu yalanı bilmesi gerektiğini söyledi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …