Perşembe , Nisan 25 2024

UZUNOĞLU ” Yörük Türkmen camiasına unutulmaz bir gün yaşatacağız”

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, tüm yöre halkını 23’üncü Beşkaza Yaylaları Geleneksel Uluslararası Kültür Şenliği ve Üç Telli ve Cura Festivaline davet etti.

Seydikemer Belediyesi, Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Derneklerinin Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği 23’üncü Beşkaza Yaylaları Geleneksel Uluslararası Kültür Şenliği ve Üç Telli ve Cura Festivali 12 Ağustos Cumartesi başlıyor. 2 gün sürecek şölene gelecek vatandaşlar burada kültürel etkinlikler, konserler ve yarışmalarla unutulmaz bir gün geçirecekler.

Seki-Zümrüt Çayırında yapılacak olan Beşkaza Yaylaları Geleneksel Uluslararası Kültür Şenliği ve Üç Telli ve Cura Festivalinde; unutulmaya yüz tutmuş gelenekler yeniden yaşatılacak. Uzunoğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şölene gitmek isteyenler için Fethiye Salı pazarından sabah 08.00’da öğlen 13.00’a kadar ücretsiz otobüsler kaldıracağı söyledi.

23 yıldır süren şölene tüm yöre halkını davet eden Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu:

“Bu yıl Seydikemer Seki-Zümrüt çayırında düzenleyecek olduğumuz uluslararası Yörük Türkmen festivali ve şölenine bütün halkımızı bekliyoruz. Şölenimiz 12 Ağustos’ta saat 11.00’da cura ve 3 telli festivali ile başlayacaktır. Aynı zamanda yöremizin sanatçılarının konseriyle devam edecektir. Şölenin ikinci gününde Türkiye genelindeki 300’ü geçik derneklerimizin, federasyonlarımızın, konfederasyonlarımızın, birliklerimizin katılımıyla gerçekleşecektir. Pazar günü saat 10.00’da Seki çayırında toplanacağız ve orada saygı duruşu, İstiklal marşı, şehitlerimize dua ve göç duasıyla büyük kervan göçünü başlatacağız. Yaklaşık 18 deve, 18 at ve koyun sürülerimizle, bütün derneklerin katılımıyla büyük bir göç olacak. Bu göçün arkasından şölen alanına geleceğiz. Şölen alanında 27 tane unutulmaya yüz tutmuş el sanatları halkımıza yaşatılacak. Türkiye’nin en iyi atlı okçuluk ekibi Balıkesir’den gelecek. Ankara’dan Seymen ekibimiz gelecek. Azerbaycan’dan halk oyunları ekibi gelecek. Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan sanatçılarımız var. Konserlerimizde, kültürel etkinliklerimizle halkımıza ve bütün Yörük Türkmen camiasına unutulmaz bir gün yaşatacağız” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …