Cuma , Nisan 19 2024

Üzümlü’de bir güzel atölye…

 Üzümlü’de bir güzel atölye…

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı önderliğinde, Yeşil Üzümlü beldesindeki bayanlar dikiş ve elişi örme atölyesinde eğitim almaya başladılar. FBKM sanat öğretmenlerinin katıldığı eğitimlerde kursiyerler yöreye özgü elişleri de yapacak.

 

“Üzümlü’nün sembolleri olacaklar”
Projeyi başlayan Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı, “Benim bir hayalim var. Folklorik bebekler ile Üzümlü’müzün tanıtımını sağlamak. Bu bebeklere, üzümlü dokumalarını giydirmek istiyoruz. Süreç çok uzun olacak. Ancak biz Üzümlü’lü bayanlarla güzel sosyal projeye başladık. Bez bebekleri yavaş yavaş yapılmaya başlandı.  Bez bebekler bitince, Üzümlü dokumalarını üstüne giydireceğiz. Festivallerimizde, Fethiye’de birçok bölge de bunları sergileyeceğiz. Burada ülkemizde olması gereken güzel bir birliktelik var. Üzümlü’de daha güzel işlere inşallah imza atacağız” diye konuştu.

 

“Bayanlarla hep birlikte elişi yapıyoruz”

Yeşil Üzümlü’de yaşayan Oya Dikiş de, “Burada dikiş nakış yapıyoruz. İğne oyası yapıyoruz. Bunların hepsi Nesrin hocamızın sayesinde oldu. Eğitmen hocalarımızı buldu geldi ve biz bayanları burada toplayarak yöremiz için güzel bir çalışmayı başlattık. Şimdi bebek yapıyoruz. Dastarla da bu bebeklerimizi giydireceğiz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …