Cuma , Nisan 19 2024

Üzerine Televizyon Devrilen Asya Bebek Kurtarılamadı

Seydikemer İlçesi’nde üzerine televizyon devrildiği iddia edilen 2 yaşındaki Asya bebek, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı Asya bebeğin ölümünü şüpheli bularak cenazeyi Muğla Adli Tıp’a gönderdi.3 çocuk annesi Pınar T.’nin ifadesinin alındığı öğrenilirken, minik kızın üzerine televizyonun düştüğünü söylediği öğrenildi.


Seydikemer İlçesi’nde uyurken üzerine televizyon devrilen 2 yaşındaki Asya bebek, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İddialara göre; Pınar T., ayrıldığı ve cezaevinde bulunan kocasından 3 çocuğu ile Seydikemer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Kocaçam mevkiinde oldukça kötü koşullardaki evde yaşıyordu. Dul ve yetim maaşının yanı sıra çevresindeki yakınları ve komşularının desteğiyle yaşam mücadelesi veren Pınar T., birbirine yakın yaşlardaki çocukları ile gece uyurken bir anda televizyon devrildi. İki yaşındaki kızı Asya M.’nin üzerine düşen televizyon minik kızı yaraladı. Anne Pınar T., gece 02:00 sıralarında Acil Sağlık ekibinden yardım istedi. Kısa sürede eve gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra minik Asya’yı ambulansla Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne kaldırdılar. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen minik Asya, hayatını kaybetti. Minik Asya’nın üzerine televizyon düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi nedeni ile Fethiye Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Minik Asya’nın cansız bedeni geniş çaplı otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olay üzerine Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri minik kızın vefat ettiği evde inceleme ve araştırma yaptı. Anne Pınar T.’nin ifadesinde kızının üzerine uyurken televizyon düştüğünü söylediği öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.


Öte yandan minik Asya’nın babasının cezaevine, anne Pınar T.’nin kayınpederini öldürmesi nedeni ile girdiği öğrenildi. Pınar T.’nin eşinden şiddet görmesi gerekçesiyle boşanma davası açmasından dolayı Kadir M.’nin kayınpederi Gürol T.’yi av tüfeği ile öldürdüğü için cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Adeta büyük bir dram yaşadığı öğrenilen Pınar T.’nin babasını da eşinin öldürmesi nedeniyle kaybetmişti.

15 YIL CEZA KESİLMİŞTİ

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi ‘kasten adam öldürme’ suçu nedeniyle Kadir M.’yi müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, kasten öldürme suçunun maktulden kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli eylemin etkisi altında işlediği kanaatine vararak bu cezayı önce 18 yıla, ardından sanığın geleceği üzerinde meydana getireceği olası etkileri, sanık lehine karar verip bu cezayı da 15 yıla indirmişti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …