Cumartesi , Nisan 20 2024

Umre’ye Gidecekler  İçin Seminer Düzenlendi

 

Fethiye İlçe Müftülüğü, Diyanet İşler Başkanlığının 2017-2018 Umre sezonu kapsamında Fethiye’den Umre’ye gidecek olan vatandaşlar için seminer düzenledi.

Umreye gidecek vatandaşlar için Beşkadı Kur’an Kursunda düzenlenen seminerde Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Fethiye İlçe Müftü Vekili Ahmet Karagöz, Dalaman İlçe Müftüsü Hasan Yozgat, Ortaca İlçe Müftüsü Zekeriya Çelik katılımcılara umre ibadetiyle ilgili bilgi verdi.

Umre`ye gidecek vatandaşlar için bazı tavsiyelerde bulunan Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kutsal topraklarda nasıl davranılması gerektiği hususunda bazı bilgiler verdi. Daha sonra Hac ve Umre`nin şartlarından bahseden Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, yolculuk öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlattı.

Seminer hakkında gazetecilere bilgi veren Fethiye İlçe Müftü Vekili Ahmet Karagöz, “Diyanet İşler Başkanlığımızın 2017-2018 Umre sezonu kapsamında Fethiye’den Umre’ye gidecek olan 170 kardeşimize seminer verildi. Muğla İl Müftümüz Abdurrahman Koçak, Fethiye’den Umre’ye gidecek olan kardeşlerimize Umre semineri verdi. Umre’ye grup grup gidilecek. Fethiye’den 2018 Ramazan ayı sonuna kadar Umre’ye gidecek olan kardeşlerimize biz müftülük olarak ibadetlerini eksiksiz bir şekilde tam yerine getirebilmeleri için Umre yolculuğu öncesi seminerlerimiz oluyor. Bu kapsamda Sayın İl Müftümüz bize seminer vermiş oldular. Umre’ye gidecek kardeşlerimiz inşallah sağ salim gidip gelirler. Gidemeyen kardeşlerimize de Rabbim en kısa zamanda inşallah nasip eder” dedi.

Karagöz, “Hac başvuruları alınmıştı. Kuralarımız 1 Şubat Perşembe günü çekilecek ama herkes Cuma günü sabahtan internet üzerinden sonuçları öğrenebilecek. Fethiye’den yaklaşık bin- bin 500 arası yazılan var. Ama kura sonucu gidildiği için vatandaşlarımız kura sonuçlarını Cuma günü sabah 8’den itibaren öğrenebilirler” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …