Cuma , Mart 29 2024

Ücretsiz Şeker Ölçümü Yapıldı

Fethiye Belediyesi Doktoru Serpil Dündar ile hemşirelerin katılımıyla vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı. Taramalar gün boyu Fethiye Belediyesi önünde,  Uğur Mumcu Parkı’nda ve Erasta AVYM’de yapıldı.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından vatandaşlar hem bilgilendirildi hem de şeker taraması yapıldı. ‘Diyabet hastalığı bir halk sağlığı sorunudur’ diyerek konunun öneminin altını çizen Doktor Serpil Dündar, “ Uluslararası Diyabet Federasyonu 2018 ve 2019 yılları için ana temayı ‘Diyabet Ve Aile’ olarak belirlemiştir. Diyabetin aile üzerindeki etkisini vurgulayarak, hastalığın yönetimi, bakımı, önlenmesi ve eğitiminde ailenin rolünü desteklemektir. Diyabet, insülin eksikliği ya da etkisizliği nedeniyle organizmanın karbonhidrat, yağ ve proteinlerden yeterince yararlanamadığı, sürekli tıbbi bakım gerektiren, kronik bir metabolizma hastalığıdır. Yapılan araştırmalar ise hala Diyabetle yaşayan 2 kişiden birinin henüz tanı almadığını gösteriyor. Biz de farkındalık yaratmak adına her yıl olduğu gibi Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlarımızın kan şekerlerine baktık. Yoğun bir katılım oldu. Vatandaşlarımızın hassasiyetine teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …