Cumartesi , Nisan 20 2024

“TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Ne Yapmaya Çalışıyor”

 

Adaylıktan çekilen Başaran Ulusoy Fethiye’de seçim çalışmalarına devam ettirdiği gözleniyor.

18 yıllık başkanlığının ardından kamuoyundan gelen baskılarla aday olmaktan vazgeçtiğini açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un seçim çalışmalarına devam etmesi şaşkınlık yaratıyor. Türkiye Genelinde çalışmalarını “veda” ziyaretleri adı altında devam ettiren Başaran Ulusoy’un TÜRSAB’ın haciz aşamasına geldiği iddia edilen borçları ve kamuoyundan gelen tepkileri üzerine böyle bir yola başvurduğu tahmin ediliyor.

TÜRSAB’ın 18 yıllık Başkanı Başaran Ulusoy, adaylıktan çekildiğini açıklamasına rağmen, seçim çalışmalarına devam ediyor. 3 Aralık 2017 tarihinde yapılması gereken genel kurulu güvenlik nedeniyle erteleyen ve seçim çalışmalarını “veda” ziyaretleri adı altında devam ettiren Başaran Ulusoy’un TÜRSAB’ın haciz aşamasına geldiği iddia edilen borçları ve kamuoyundan gelen tepkileri üzerine böyle bir yola başvurduğu tahmin ediliyor.

“Kimin parası ile yemek ısmarlıyor?

3 Şubat Cumartesi akşamı Yengeç Restoran’da yemekli bir toplantı düzenleyecek olan Başaran Ulusoy’un, birçok ilde kalabalık gruplara verdiği yemekleri şahsi parasıyla mı yoksa kurum parasıyla mı ödediği ise bilinmiyor. Bu konuda yapılan bir açıklama da olmadığı için bu sırda gizemi ile sürmeye devam ediyor.

“Aday olmayacaksa neden bu kadar masraf ediyor?

Başaran Ulusoy’un aday olmayacağını açıklamasına rağmen yurt çapında yemekler düzenlemesini eleştiren üye acenta sahipleri tepkilerini her türlü mecrada dile getiriyorlar. Acentacılar; “Aday olmayacaksa niye bu kadar masraf yapıyor. Aday olmak istiyorsa da neden çıkıp açıklamıyor?” diyorlar.

“Yeni bir yöntem deniyor”

TÜRSAB seçimlerini yakından takip eden seyahat acentaları ise yapılanın tam anlamıyla bir seçim çalışması olduğunu ve TÜRSAB’ı güç bir duruma düşürdüğü için aday olmaktan çekinen Başaran Ulusoy’un bu kez yeni bir yöntem kullanarak kurumun yönetimini elde tutmaya çalıştığını dillendiriyorlar.

Şirketinin bulunduğu binada kaçak acenta tespit edilmişti

Kaçak acenta faaliyetlerinden muzdarip olan Fethiyeli acentalar şirketinin bulunduğu binada kaçak acenta tespit edilen Başaran Ulusoy’a oldukça tepkili.

Her gün iki Acenta kurulmasından dolayı mağduriyet yaşayan acentalar,  üyelerinin menfaatini korumak yerine belge ticareti yapan Başaran Ulusoy’u TÜRSAB’ı icralarla boğuşan bir kurum haline getirmekle itham ediyorlar ve iddialarını da farklı sosyal medya ve kendi hesaplarından kamuoyu ile paylaşmaya ve bilgilendirmeye gayret ediyorlar .

Havalimanına transfer yapamadıklarını ve geçişlerde sürekli para ödemek zorunda kaldıklarını belirten Fethiyeli acentalar, yat turizmi için de elle tutulur hiçbir şey yapmadığını iddia ettikleri Başaran Ulusoy’u TÜRSAB’ı babasının çiftliği gibi yönetmekle suçladıkları görülüyor .

Son olarak bu kötü ve adaletsiz gidişata dur demek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden acenta temsilcileri Genel Kurula katılarak mesleklerine sahip çıkacaklarını belirttiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …