Cumartesi , Nisan 20 2024

”TÜRKİYE’NİN ÇABALARINI ALKIŞLIYORUZ”

Karayipler’de bir ada ülkesi olan ST. Vıncent and The Grenadınes’ın Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, mavi yolculuk yapmak için 2 yıl aradan sonra bu yıl yeniden Fethiye’ye geldi. Devlet Başkanı Frederıck Ballantyne, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu’daki barış süreci ve terörizmin önlenmesi için verdiği mücadeleyi övdü.

İngiliz milletler topluluğundan 1979’da bağımsızlığını kazanan ST. Vıncent and The Grenadınes’in Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, kızları Melissa ve Lauren’ın yanı sıra yakınlarıyla 1 haftalık mavi yolculuk için Türkiye’ye geldi. Fethiye’den ”Holiday 10” isimli gulet tekneyle mavi yolculuğa çıkan Ballantyne bu bölgeyi ülkesinden çok özlediğini, bu yüzden yaz mevsimini 4 gözle beklediğini söyledi. TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya’nın misafiri olarak Fethiye’de bulunan Dr. Frederıck Ballantyne’nin avukat kızı Melissa ile turizmci kızı Lauren semt pazarını dolaşıp mavi yolculuk öncesi alışveriş de yaptılar. Devlet Başkanı Ballantyne için polis ve sağlık görevlileri tekne çevresinde etkin önlemler alırken 12-13 saatlik uçak yolculuğunun ardından gece geç saatlerde Fethiye’ye geldi.

1783’te Versailles Anlaşması ile İngiltere’ye bırakılan devlet statüsü elde eden 8 adadan oluşan ve 115 bin nüfusu bulunan ST. Vıncent and The Grenadınes’ın Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu’daki barış süreci ve terörizmin önlenmesi için verdiği mücadeleyi övdü. Türkiye’ye gelmeyi özlediğini bu güzel ülkede olmaktan memnun olduğuna işaret eden Ballantyne; ”12-13 saatlik uzun bir yolculuk yaptık. Dünyadaki en sevdiğim yeri Türkiye’ye ziyarete gelmek için. Sevgili dostum TÜRSAB Başkanı Süleyman Kaya’nın ev sahipliğinde bu sahillerin güzelliğini bir kez daha tatmak için buradayız. Mavi yolculuk için buradayız. Tabi ki fırsat olursa bir iki Yunan adasına da geçebiliriz”dedi.

”BARIŞÇIL ORTAMDA YAŞAYAMADIKLARINA ŞAŞIYORUZ”

Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne Ortadoğu’da ve Suriye’de yaşanan krizler ile Katar’da yaşanan kriz konusunda; ”Bizim memleketimizden baktığımız zaman tabi bu bölgedeki insanların nasıl bir araya gelip de daha barışçıl bir ortamda yaşayamadıklarını şaşıyoruz. Ama ümidimizi, umudumuzu koruyoruz. İnşallah bu sorunlar da aşılacak. En yakın sürede tekrar barış, huzur dönemi gelecek. En azından bu benim şahsi umudum” dedi.

”ERDOĞAN ÜLKEMİZİN DESTEKÇİSİ OLMUŞTUR”

Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne; ”Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim ülkemizin yabancısı değil. Değişik sebepler ile uzun yıllardır hem bizim bölgemizin hem de ülkemizin destekçisi olmuştur. Kendisi benim başbakanımla da çok yakın çalışma ilişkisi içerisindedir. Tabi ki Türkiye’nin çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Hepimiz aynı şey için çalışıyoruz. Umudum dediğim gibi bölgede bir an önce barışın tekrar tesis edilmesidir. Burada olmaktan çok mutluyum. Sizi görmekten çok mutluyum. Sizi her geldiğimde görüyorum. Dostlarımı görmekten çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

”TERÖRİZMLE MÜCADELE HERKESİN GÖREVİDİR”

Devlet Başkanı Dr. Frederıc k Ballantyne Avrupa, Ortadoğu ve dünyayı saran terör ile ilgili olarak; ”Terörizmle mücadele etmek uluslararası dünyada herkesin görevidir. Bu konuda sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi daha önde faaliyet gösteren kişilerin çabaları tabi ki bizi mutlu ediyor. Onların desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yine uzun dönemde barışın tesis edilmesi ve terörizmin yok edilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin çabalarını alkışlıyoruz” dedi.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …