Cumartesi , Nisan 20 2024

Turizmin Gelişmesi İçin Toplantı Yapıldı

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve Fethiyeli turizmciler, doğrudan Dalaman-Trabzon ve Dalaman-Gaziantep uçuşlarının başlaması için Anadolujet Gaziantep bölgesi acentaları ile toplantı yaptılar.

Fethiye’de iç turizmin gelişmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı turizmci Süleyman Kaya, FETOB Yönetim Kurulu üyeleri ve turizmci Ramazan Gümüşhan, Anadolujet Gaziantep bölgesi acenta temsilcileri ile bir araya geldi. Anadolujet Gaziantep bölgesi acenta temsilcilerine Fethiye’nin güzelliklerini gösteren sektör temsilcileri, Dalaman-Trabzon ve Dalaman-Gaziantep uçuşlarının başlaması halinde Fethiye’nin iç turizminde büyük ivme yaşanılacağını söylediler.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, “ Fethiyelilerin en çok sıkıntı çektikleri konu Ankara’ya geliş gidişlerdi. Ankara’ya uçakla gidip gelmek Fethiyeli için çok büyük bir handikaptı. Anadolu Jet’in bir projesi vardı. Bu proje doğrultusunda hem Ankara’ya ulaşımla ilgili sıkıntılar hem de iç turizmi nasıl geliştirebiliriz diye bir proje üzerinde çalışma yaptık. Bununla ilgili ilk toplantımızı Karadeniz bölgesindeki acentelerle yapıldı. Samsun’dan Artvin’e kadar oradaki bütün aradaki acentelerle bölgede tanıtım toplantısı yapıldı. 7 hafta içerisinde 420’den fazla koltuk sayısı artmış. Yüzde 70 gibi bir orana ulaşılırsa Anadolu Jet’in her gün Ankara-Dalaman arası uçuşu gerçekleşmesi konusunda bizden taahhüt beklerken yüzde 90’a ulaştığını söylediler. Yaz sezonunda her gün Dalaman-Ankara arasında 4 uçak gidip gelecek şekilde programlama yapılmış. Bu da Fethiyelilerin gidiş gelişi anlamında çok büyük bir kolaylık sağlıyor” diye konuştu.

Atay; “Karadeniz bölgesinden gelen acenteler yazın Trabzon-Dalaman arasında Anadolu Jet direk uçuşlar koyacak ve Karadeniz bölgesinden turizm amaçlı, ticari amaçlı hangi amaç için olursa olsun her gün uçuşlar gerçekleştirilecek. Trabzon Karadeniz ayağı iyi olunca bu sefer Güneydoğu Anadolu’da gelen  acenteler davet edildi. Hafta sonu bizim misafirimizdi. Adana’dan Urfa’ya kadar olan 19 acente geldi. Ağırlıklı olarak Gaziantep’ten geldi. Eğer bu ilişkilerimiz devam ederse Karadeniz bölgesindeki başarıyı yakalayabilirsek iç turizm ile ilgili Gaziantep-Dalaman uçağı konması düşünülüyor. Bu da buradaki turizm işletmeleri ve turizmciler açısından çok sevindirici bir durum” dedi.

Turizmci Ramazan Gümüşhan da “Anadolujet tarafından, Gaziantep bölgesi acentaları için organize ettiği info tur gurubuna Fethiye’mizin güzelliklerini tanıttık. Biz turizmcilerin beklentisi, arttırılan doğrudan Ankara uçuşlarından sonra Trabzon ve Gaziantep uçuşlarının başlatılması. Katkıları nedeniyle Anadolujet yetkilisi Demokan bey’e, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı sayın Mete Atay’a, FETOB Fethiye ve TÜRSAB’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …