Cuma , Mart 29 2024

TURİZMCİLER ENDİŞELİ

Fethiye’nin dünyaca ünlü Çalış mevkiindeki otelcilerin 4 günlük bayram tatili umutları son dakika rezervasyonlarına kaldı.

TURİZM sektöründe bayram hareketliliği Çalış’taki otellere yansımadı. Okulların tatil olması ve 4 günlük Ramazan Bayramını dört gözle bekleyen turizmcilerin umudu son dakika rezervasyonunda. Yaz aylarının gelmesine rağmen Çalış plajının bom boş olması ise turizmcileri endişelendiriyor.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalış bölgesinde otellerin yüzde 50’sinin boş olduğunu söyledi. Rezervasyon rakamlarının geçen seneki Ramazan Bayramıyla kıyaslandığında iç karartıcı tablonun olduğuna dikkati çeken Ay şunları söyledi:

“Maalesef şu anda Çalış bölgesinde otellerde rezervasyonlar çok iç açıcı değil. Sadece acentelerin gönderdiği müşterilerle bazı otellerimiz dolu gibi gözükse de her otelde 10-15 oda boşluğumuz var. Geçen seneki bayramdan biraz daha iç karartıcı bayram gözüküyor. Yerli turistler geçen bayram son dakikada rezervasyonlarına atak yapmışlardı. Umut ediyorum bu bayramda da son dakika rezervasyonları olur çünkü ihtiyacımız var. Bölgede de İngiliz Müşterilerimizi görmekteyiz ancak diğer ülkelerden çok fazla bir çeşitlilik olmadığı için sadece İngilizler de bütün bölgeyi tatmin edecek yoğunluğa maalesef sağlayamıyor. Şu anda yüzde 50 boşluğumuz var. Turizm sezonu öncesi fuarlara gittik, çok güzel fiyatlar yaptık. Devamlı reklamlar yapıyoruz. Umut ediyorum yerli turistler Temmuz, Ağustos ayında yoğunluğu arttırır. Bayram için bu hafta çok önemli. Çünkü asıl rezervasyonların geleceği haftanın bu hafta olacağını düşünüyorum.”

Otel fiyatların çok yüksek olmadığına dikkati çeken Ay, fiyatların geçen senekiyle aynı olduğunu söyleyerek: “Bizim için en önemli olan 5 yıldızlı otellerin dolu olmasıydı. Kendi bölgemizdeki 5 yıldızlı otellerin fiyatları yüksek olmadığı için dolu. Onlar dolu olduğunda müşteri bizlere öyle veya böyle geliyor. 5 yıldızlı otellerin dolu olmasının nedeni de Rus müşteri” dedi.

Ay: “Şu anda yabancı pazarı, İngiliz pazarı çok keyifli değil. Biz İngiliz pazarına sıkı sıkı sarılmalıyız. Çünkü İngiliz müşteri ne olursa olsun bizim eski müşterimiz. Umut ediyorum onda da bu sene artış olur. Benim beklentim biraz daha fazla olacağı üzerineydi. Ancak tüm dünyada olduğu gibi İngiltere’de de ekonomik kriz var. İnşallah düzelir” diye konuştu.

Çalış bölgesinde el değiştiren otellerin olduğuna işaret eden Ay; “Eskiden otelcilik güzel gelir getiriyordu ama artık otel sahipleri otellerini kiraya veriyor. Bunları canlandırmak gerekiyor. Otel sahiplerinin mallarına biraz daha sahip çıkıp, kendilerinin, çocuklarının otellerin başlarına geçmesi bölge açısından artı. Kiracıları yadırgamıyorum ama bu e

konomik şartlarda o kiraların ödenmesi çok zor geliyor bana” ifadelerini kullandı.

Fethiye’nin bazı bölgelerinde alt yapı ve yollarının turizme yakışmayan görüntü oluşturduğunu kaydeden Ay, ilçenin 7 yıl geriden geldiğini söyledi. Ay; “Büyükşehir, küçükşehir, hükümet, devlet arasına sıkışmış bir ilçeyiz. Ve hizmet alımında çok şansızız. Umut ediyorum ilerde düzelir. Bu politikacıların işi biz sadece bir oyumuz kadarıyla konuşabiliyoruz” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …