Perşembe , Nisan 25 2024

TURİZM KONSEYİ YENİ ÜYELERİ İLE TOPLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenli toplantılar yapmaya başlayan Fethiye Turizm Konseyi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. YDA Dalaman Havalimanı başta olmak üzere yeni konsey üyeleri de toplantıya katılım gerçekleştirdi. Toplantıda, Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motokros Şampiyonasında yapılacak tanıtım etkinlikleri ve 2019 yılında Çin’de katılım sağlanabilecek fuarlar ele alındı.

Fuarlar Konseyinden Turizm Konseyine dönüşerek düzenli toplantılar yapma kararı alan Fethiyeli turizm paydaşları ikinci toplantılarını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Barkın Bağcı, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Musa Ünsal, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Güler Uymaz, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Süleyman Kaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Fethiye Güç Birliği Limited Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz ayrıca konseyin önceki toplantısında konseye davet edilmesine karar verilen YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A.Orçun Songur, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ, Fethiye Orman Sporları Kulübü Derneği Başkanı Sadık Özdemir, Fethiye Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Toprak ve Vakıf Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Şoförler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşer katıldı.

Toplantı açılışını yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, “YDA Dalaman Havalimanının da konseye katılması ile birlikte daha güzel çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum” dedi. Mete Atay, Fethiye Belediyesi ve FETOB tarafından hazırlanan Fethiye tanıtım broşürü ile ilgili bilgi vererek içeriğin büyük oranda hazırlandığını, fotoğrafların seçilmesi konusunda çalışıldığını kaydetti. Atay, broşürün basımının Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gelen turistin konaklama seçenekleri bilinmiyor

Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, gelen turist sayılarının ölçülmesi ve bunların konaklama tercihlerinin tespit edilebilmesinin turizmin geleceğini planlamak açısından önemli olduğunu kaydetti. Mete Ay, “İngiltere’de olduğu gibi uçakta yolculara 5 soruluk bir form dağıtılarak konaklama türleri ve geldikleri ülkeler tespit edilebilir. YDA Dalaman Havalimanı bu konuda girişimde bulunursa biz de STKlar olarak gereken desteği veririz” diye konuştu.

YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A.Orçun Songur, mevcut sistemde gelen yolcuların geldikleri ülkelerin tespit edilebildiği, ancak konaklama seçenekleri ile ilgili bir bilgi alınamadığını ifade etti.

2019’da Fethiye Çin Turizm Fuarında yer alacak

Turizm Danışma Ofisi Sorumlusu Güler Uymaz da yaklaşan yurt dışı fuarları ve katılım prosedürlerine ilişkin bilgi verdi. 2019 yılında Çin’de katılım sağlanması planlanan fuarın tespiti için YDA Dalaman Havalimanı tarafından Çin’in Türkiye’ye en çok turist gelen bölgesinin tespit edilmesine, bu doğrultuda katılım sağlanacak Çin turizm fuarının tespit edilmesine karar verildi.

YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A.Orçun Songur, klasik tanıtım yöntemlerinin yanı sıra yeni yöntemlerin de iyi kullanılması gerektiğini belirterek YDA Dalaman Havalimanı olarak bölgenin dijital tanıtımı için çalıştıklarını ve “One Dalaman” adıyla bir proje geliştirdiklerini kaydetti. Songur, “Beraber karar verebileceğimiz bir ortamda destek olmak isteriz. Bizim de bütün derdimiz bölgeyi tanıtmak. Bölge kazandığı zaman biz de kanıyoruz” sözlerini kaydetti.

Fethiye Afyonkarahisar’dan dünyaya tanıtılacak

Fethiye Orman Sporları Kulübü Derneği Başkanı Sadık Özdemir, 30 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihinde Afyonkarahisar’da Dünya Motokros Şampiyonasının yapılacağını, bu şampiyonaya 30’dan fazla ülkeden gelen katılımcılara tanıtım yapılabileceğini, 30 binden fazla kişinin şampiyona için Afyonkarahisar’a gelmesinin beklendiğini kaydetti. Toplantıda Dünya Motokros Şampiyonası yarışları sırasında yapılacak Fethiye tanıtımı ile ilgili bir hazırlık ekibi oluşturularak çalışmalara başlandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …